Record mondial! O femeie de 26 de ani a născut o fetiţă care a fost embrion îngheţat timp de 24 de ani

O femeie de 26 de ani a născut o fetiță, care a stat 24 de ani ca embrion înghețat, stabilind un nou record mondial. Cuplul, din Est Tennessee, SUA, s-a bucurat de venirea pe lume a fiicei lor, care este un adevărat miracol.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 13:03
Record mondial! O femeie de 26 de ani a născut o fetiţă care a fost embrion îngheţat timp de 24 de ani

Pe 25 noiembrie 2017, Tina Gibson a dat naștere fiicei sale, Emma Wren, care, spre deosebire de majoritatea nou-născuților, ar putea fi considerată, din punct de vedere tehnic, mult mai în vârstă decât este. Emma a fost înghețată ca embrion timp de aproape un sfert de secol.

Citeşte şi: Sarcina pe săptămâni – Ghidul femeilor însărcinate

Înainte de a fi transferată în uterul Tinei, la Centrul Național de Donare a Embrionilor din Knoxville, la începutul acestui an, Emma a petrecut mai mult de 24 de ani ca embrion înghețat într-un laborator. Ea a fost concepută de un alt cuplu, la doar un an și jumătate după ce mama ei, Tina Gibson, acum în vârstă de 26 de ani, a venit pe lume.

Oamenii își spun că nu este un dar de la Dumnezeu, ci știință. Bineînțeles că este un dar de la Dumnezeu”, a declarat Tina pentru reporterii de la www.wbir.com.

Potrivit echipei de cercetători de la Universitatea din Tennessee „Preston Medical Library”, bebelușul Emma deține acum recordul pentru cel mai longeviv embrion înghețat, din care s-a născut un copil.

Emma este un miracol atât de dulce”, a spus mândru tatăl Benjamin. „Arată perfect, chiar dacă a fost înghețată atât de mult timp”, a adăugat el.

Nu-mi venea să cred că purtam un bebeluș în burtă, era ceva ce nu credeam că ar fi posibil să avem la propriu în acest an. Este uimitor”, a spus Tina .

Emma a fost înghețată pe 14 octombrie 1992 și dezghețată de directorul laboratorului NEDC, Carol Sommerfelt, la 13 martie 2017. Aceasta a declarat că Tina a rămas însărcinată cu Emma ca rezultat al unui transfer de embrion înghețat, condus de dr. Jeffrey Keenan .

„Este un apel către toate cuplurile”

Citeşte şi: Consiliu de Bioetică: Modificarea ADN-ului bebeluşilor ar trebui să fie permisă, din punct de vedere moral

A fost un privilegiu pentru laboratorul NEDC să lucreze cu soții Gibsons și să-i ajute să-și împlinească visul de a deveni părinți. Sperăm ca această poveste să fie un apel către toate cuplurile, care au embrioni în stocare pe termen lung, să ia în considerare această opțiune cu privire la viața embrionilor lor.”, a spus dr. Keenan.

Carol Sommerfelt a spus că simte numai satisfacții să vadă cum embrionii, înghețați de atât timp, pot avea o șansă la viață și pot oferi cuplurilor posibilitatea de a aduce pe lume un copil.

Îmi voi aminti mereu ceea ce a spus Tina Gibsons atunci când i-am explicat povestea  embrionilor la momentul transferului: Acești embrioni ar fi putut fi cei mai buni prieteni ai mei, în condițiile în care Tina avea doar 25 de ani la momentul transferului embrionar”, a spus Sommerfelt.

Emma Wren s-a născută sâmbătă, 25 noiembrie 2017, din părinții Benjamin și Tina Gibson, cântărind 2,95 kg și măsurând 50 cm lungime.

NEDC este o organizație renumită pentru programul său de adoptare a embrionilor. Până în prezent, a facilitat aproape 700 de sarcini prin intermediul programului, declarând că scopul său este de a proteja viețile și demnitatea embrionilor înghețați, care nu sunt folosiți de părinții lor genetici, dar și de a ajuta cuplurile infertile să își construiască o familie.