Record negru în Polonia. Autorităţile anunţă noi restricţii înainte de Paşte

Polonia a înregistrat un record negru în ultimele 24 de ore. Miercuri, 24 martie, au fost înregistrate 29.978 de contaminări cu virusul SARS COV 2. Guvernul polonez se pregăteşte să înăsprească restricţiile, relatează Reuters.

24 mart. 2021, 16:46
Record negru în Polonia. Autorităţile anunţă noi restricţii înainte de Paşte
FOTO: Pixabay

Record negru în Polonia. Guvernul de la Varşovia a închis săptămâna trecută teatrele, centrele comerciale, hotelurile şi cinematografele în întreaga ţară, din cauza creşterii alarmante a numărului de cazuri. Cele mai multe infectări au fost cu varianta engleză a virusului SARS-Cov-2, deosebit de contagioasă.

Record negru în Polonia. Aproape 30.000 de infectări în 24 de ore

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Executivul impune noi restricţii înainte de vacanţa de Paşte, scrie news.ro.

În Polonia, o ţară majoritar catolică, această perioadă este marcată de numeroase slujbe şi adunări în familie.

Polonia, o ţară cu aproximativ 38 de milioane de locuitori, a înregistrat de la debutul pandemiei 2.120.671 de contaminări cu noul coronavirus şi 50.340 de decese.

Citeste si Record de morţi de Covid în Brazilia, peste 3.200 într-o singură zi. Preşedintele a numit al patrulea ministru al Sănătăţii din ultimul an, proteste ample în toată ţara

Polonia a închis hotelurile şi mall-urile. Restricţii extrem de dure pentru populaţie, până după Paşte

Polonia a decis să reintroducă, din 20 martie, o serie de restricţii antiepidemice la nivel naţional, din cauza înmulţirii cazurilor de infectare cu coronavirus, a anunţat ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski.

Pandemia continuă să se dezvolte şi nu există niciun indiciu că încetineşte”, a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă. El a anunţat că restricţiile în vigoare acum în patru din cele 16 regiuni pe care le are Polonia vor fi extinse la nivelul întregii ţări.

Măsurile prevăd închiderea hotelurilor, instituţiilor de cultură, pârtiilor de schi, piscinelor şi altor facilităţi sportive recreative, precum şi închiderea parţială a mall-urilor în intervalul 20 martie – 9 aprilie. „Le cerem angajatorilor să permită munca de la domiciliu cât mai mult posibil”, a mai spus ministrul. Totodată, copiii cu vârste între 7 şi 9 ani vor intra şi ei în regim de cursuri online pentru următoarele trei săptămâni, a precizat Niedzielski.

Citeste si Irlanda impune carantină obligatorie la hotel. Cazarea costă 2.000 de euro

În acelaşi timp, Polonia face notă discordantă faţă de celelalte ţări europene şi continuă vaccinările cu AstraZeneca şi denunţă o campanie de dezinformare împotriva producătorului britanico-suedez de doze. Ţările care au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca ar putea să fi fost victimele unei panici induse de mass-media, care ar putea fi rezultatul unei dezinformări, a declarat un oficial guvernamental polonez responsabil pentru campania de vaccinare în ţara sa, Michal Dworczyk.