Record: O călugărinţă din Vâlcea a primit peste 250 de sancţiuni pentru rovinietă

Record de amenzi pentru o călugăriţă din judeţul Vâlcea. Femeia a primit nu mai puţin de 250 de sancţiuni pentru că nu are rovinietă după ce a fost înregistrată de o cameră de citire montată pe DN7. La nivel naţional, anul acesta au fost prinşi în trafic peste două milioane de şoferi fără rovinietă.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 08:31
Record: O călugărinţă din Vâlcea a primit peste 250 de sancţiuni pentru rovinietă

O călugăriţă de la mănăstirea Ostrov din Vâlcea a primit 250 de amenzi pentru rovinietă. Schitul se află pe raza localităţii unde este montată camera de citire a rovinietei. Ori de câte ori, femeia a ieşit pe DN7 a fost înregistrată. Legea este făcută aşa încât dacă treci şi de zeci ori într-o singură zi prin dreptul camerei eşti înregistrat şi ulterior ai de achitat tot atâtea sancţiuni.

Sancţiunile pleacă de la 250 de lei şi pot urca până la 3.000 de lei. Numai în Vâlcea în cursul anului trecut au fost înregistraţi în trafic fără rovinietă peste 14.000 de şoferi, iar aceştia au adus încasări la Bugetul Companiei Naţionale de Drumuri de peste 30.000 de euro.

În întreaga ţară sunt montate 10 camere de citire a rovinietei.

La nivel naţional, anul acesta au fost prinşi în trafic peste două milioane de şoferi fără rovinietă care au adus încasări enorme la bugetul celor de la Drumuri.

Un şofer fără rovinietă este sancţionat de fiecae dată când trece prin faţa unei camere.