Record pentru cei mai productivi sâni: O americancă a donat 100 de litri de lapte matern

O americancă a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mult lapte matern donat vreodată: peste 100 de litri. Ea a ajutat astfel mii de copii bolnavi sau abandonaţi din America.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 13:34
Record pentru cei mai productivi sâni: O americancă a donat 100 de litri de lapte matern

Alicia Richman din Granbury, Texas, a fost recunoscută de Guinness Book ca fiind deţinătoarea recordului pentru „Cel mai mult lapte matern donat vreodată”, potrivit Huffington Post. În perioada iunie 2011 și martie 2012 mama de 28 de ani a donat peste 100 de litri de lapte.

Alicia Richman a explicat că după ce a născut în martie 2011 ea a început să pompeze și să stocheze laptele fiului ei, și şi-a dat seama repede că produce mai mult lapte decât poate acesta să consume.

Când două congelatoare s-au umplut de lapte pompat, Richman a contactat „Banca de Lapte a Mamelor din Texasul de Nord”, o organizaţie non-profit, care colectează donații de lapte matern pentru sugari bolnavi și cei născuţi prematur.

Donațiile ei au hrănit „sute, sau cel mai probabil, mii de copii prematuri din Statele Unite ale Americii,” a declarat directorul executiv al băncii de lapte, Amy Vickers, într-un comunicat de presă.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru că pot să ajut nu numai copilul meu, Drake, dar toţi copiii mici care au nevoie și sunt bolnavi”, a declarat Alicia Richman.