RECORDURI: Cel mai mare foc de artificii de Anul Nou

Cel mai mare și spectaculos foc de artificii de Anul Nou a putut fi văzut în Dubai, în 2014, la sărbătoarea trecerii în Noul An, notează guinnessworldrecords.com.

RomaniaTV.net
31 dec. 2015, 07:13
RECORDURI: Cel mai mare foc de artificii de Anul Nou

Artificiile au fost lansate de pe turnul clădirii Burj Khalifa, cea mai mare din lume. Au fost lansate, în total, 479.651 de artificii în doar șase minute, cu o frecvență de 80.000 de artificii pe minut și 1.332 pe secundă. Astfel, încă din primul minut, artificiile din Dubai au fost suficient de multe, pentru a răsturna recordul anterior, omologat de Cartea Recordurilor în decembrie 2011. Performanța din 2011 fusese înregistrată în Kuweit, când, cu ocazia celei de-a 50-a aniversări de la adoptarea Constituției țării, au fost lansate 77.282 de artificii, în decurs de o oră.

Potrivit guinnessworldrecords.com, miile de oameni care au participat la spectacolul din Dubai au fost fascinați de diversitatea și de explozia de culori, iar Talal Omar, cel care a și omologat recordul, a precizat că este vorba despre o performanță de referință.

Focul de artificii, pentru organizarea căruia au fost mobilizați circa 200 de pirotehniști și pentru pregătirea căruia a fost nevoie de zece luni, a fost conceput de Phil Grucci și de New York company Fireworks by Grucci.

Evenimentul organizat de Dubai a sărbătorit sfârșitul unui an memorabil, pe parcursul căruia orașul a fost premiat la World Expo 2020, dar a marcat și cea de-a 42-a aniversare a Zilei Naționale a Emiratelor Arabe Unite.