Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Vasile Astărăstoae, directorul UMF Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, se află în stare de incompatibilitate.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 08:18
Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Vasile Astărăstoae exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Gr. T. Popa’ din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul CNSAS şi membru în Comisia Superioară de Medicină.

Săptămâna trecută, directorul Institutului de Medicină Legală Iaşi şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, Vasile Astărăstoae, a fost reclamat la parchet de către Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

La data de 27.03.2008, Vasile Astărăstoae a fost numit, pentru perioada 2008 – 2012, în funcţia de Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi.

Începând cu anul 2001 şi până în prezent, Vasile Astărăstoae exercită şi funcţia de conducere de Director al Institutului de Medicină Legală Iaşi.

Vasile Astărăstoae a fost numit, la data de 21.12.2007, în funcţia de Preşedinte al Colegiului Medicilor din România, pentru perioada 2007-2011.

Începând cu data de 16.12.2003, Vasile Astărăstoae deţine funcţia de Preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi.

Începând cu data de 04.05.2006, Vasile Astărăstoae deţine funcţia de Preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Începând cu data de 26.04.2007, Vasile Astărăstoae deţine funcţia de membru în Comisia Superioară de Medicină Legală din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.