Recurs amânat în cazul studentei criminale. Află pe 9 aprilie dacă va naşte în libertate VIDEO

Carmen Bejan, tânăra condamnată la 20 de închisoare pentru că a omorât şi tranşat un bărbat, va afla abia la 9 aprilie dacă va naşte în libertate. Curtea de Apel Timişoara a amânat recursul formulat de avocaţii tinerei prin care cere eliberarea, pe motiv că este însărcinată. Tatăl copilului este un traficant de droguri, închis în acelaşi penitenciar.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 05:32
Recurs amânat în cazul studentei criminale. Află pe 9 aprilie dacă va naşte în libertate VIDEO

În august 2009, Carmen Bejan şi iubitul ei de atunci, Sergiu Florea, studenţi la medicină în Timişoara, şocau România. Pentru a face rost de bani, Carmen Bejan ar fi fost de acord să facă sex cu un bărbat de 65 de ani în schimbul unei sume de bani, însă de la nişte neînţelegeri, ea l-a înjunghiat pe om de trei ori în inimă.

Studenta şi iubitul ei au tranşat apoi cadavrul, l-au pus într-un geamantan şi au încercat să scape de el. Pentru fapta lor, au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare. În Penitenciarul Arad, Carmen Bejan a rămas însărcinată cu Claudiu Şatran, condamnat la rândul său la 15 ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri.

Tânăra a cerut să fie liberă pe perioada sarcinii şi un an după naştere. Tribunalul Arad i-a respins însă cererea, iar tânăra a făcut recurs, care va fi judecat pe 9 mai. Are însă toate şansele să-şi crească bebeluşul de după gratii.

„Pe legea actuală, tinerele mămici care nasc în penitenciar pot să rămână cu copilul în penitenciar. Putem avea situaţii de acest gen în care un criminal rămâne însărcinat în cazul ăsta şi să plecea acasă. Tinerele mămici pot rămâne în penitenciar cu copilul Nu este chiar o reţetă a succesului de a scăpa de detenţie”, a declarat Sorin  Dumitraşcu, preşedinte FSANP.