Recurs respins. Complicele deputatului Alin Trăşculescu rămâne în arest

Marian Calotă, complicele lui Alin Trăşculescu, deputatul acuzat de trafic de influenţă, rămâne în arest preventiv. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins astăzi recursul făcut de omul de afaceri din Vrancea.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 11:30
Recurs respins. Complicele deputatului Alin Trăşculescu rămâne în arest

Complicele deputatului Alin Trăşculescu, Marian Calotă, le-a spus judecătorilor că flagrantul a fost o înscenare pusă la cale de Mircea Vintilescu, omul de afaceri care este denunţătorul din acest dosar.

Complicele deputatului PDL susţine că banii marcaţi de procurorii DNA reprezintă o datorie pe care denunţătorul o avea la el, nu mită aşa cum susţin anchetatorii.

Marian Calotă nu a reuşit însă să-i convingă pe magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi rămâne în spatele gratiilor.

Potrivit anchetatorilor, Trăşculescu şi Calotă s-ar fi întâlnit în 10 noiembrie, în municipiul Focşani, cu Vintilescu pentru a primi suma de 50.000 de lei, prima tranşă din cei 1,1 milioane de lei ceruţi.

Trăşculescu i-ar fi spus lui Vintilescu să îi dea lui Calotă cei 50.000 de lei, care ulterior trebuiau să ajungă la deputatul PDL.

Calotă a fost prins în flagrant delict, în 10 noiembrie, în jurul orei 20.40, după ce a primit banii de la Vintilescu.