Red Bull rămâne în Formula 1

Echipa Red Bull Racing, cu patru titluri de campioană mondială în palmares, a decis să rămână în Formula 1, după ce a reușit să găsească un furnizor de motoare pentru sezonul viitor.

RomaniaTV.net
28 nov. 2015, 09:51
Red Bull rămâne în Formula 1

„Vom fi pe grilă în 2016, deoarece am ajuns la un acord cu un motorist. Însă nu putem anunța încă detaliile, deoarece acest lucru nu depinde de noi”, a explicat Christian Horner, conducătorul echipei austriece, cu ocazia unei conferințe de presă care a avut loc la Abu Dhabi, gazda următorului Mare Premiu de Formula 1 din calendarul sezonului 2015, programat duminică.

„Sunt foarte multe lucruri în joc, numeroase investiții făcute în echipa noastră, în ultimii 10 ani, în Marele Premiu al Austriei, în filiera noastră de tineri piloți, pentru a nu mai continua”, a adăugat Horner.

Acest anunț pune, astfel, capăt mai multor săptămâni de incertitudini legate de viitorul echipei patronate de miliardarul austriac Dieter Mateschitz, după ruperea contractului cu Renault.

Deși Christian Horner nu a dezvăluit numele furnizorului de motoare pentru viitorul sezon, presa de specialitate afirmă că acesta va fi tot Renault, cu care Red Bull a decis să reia colaborarea, după refuzurile primite din partea celor de la Mercedes și Ferrari.

Renault, care a contribuit la cele opt titluri cucerite de Red Bull între 2010 și 2013, la piloți și constructori, nu a făcut deocamdată niciun comentariu, poziția oficială a constructorului francez fiind așteptată săptămâna viitoare. Potrivit AFP, colaborarea dintre Renault și Red Bull „va fi, cu siguranță, sub o formă diferită, în condiții financiare diferite și cu un bloc motor V6 turbo hibrid care nu va purta marca Renault”.