Redeschiderea şcolilor în 22 de state europene nu a dus la o creştere a infecţiilor cu noul coronavirus

În urma unei întâlniri prin videoconferinţă a miniştrilor educaţiei din Uniunea Europeană s-a ajuns la concluzia că redeschiderea şcolilor în 22 de ţări europene nu a dus la o creștere semnificativă a infecțiilor cu coronavirus în rândul copiilor, părinților sau personalului, potrivit The Guardian.

19 mai 2020, 16:16
Redeschiderea şcolilor în 22 de state europene nu a dus la o creştere a infecţiilor cu noul coronavirus

În mijlocul dezbaterii din Marea Britanie, despre riscurile unei decizii de a permite copiilor să revină în clasă, unele state membre planifică lecții de vară pentru a ajuta elevii din medii defavorizate, afirmă sursa citată.

Dintre cele 22 de țări în care școlile s-au redeschisîn etape în ultima lună, 17 au permis doar copiilor de grădiniță, celor din ciclul primar și celor din anii terminali să revină în clase.

Douăzeci de țări s-au asigurat că elevii care încheie școala gimnazială își pot susține examenele, chiar dacă în formate modificate.

Marea majoritate a școlilor au fost redeschise doar de o săptămână, ceea ce a determinat-o pe Blaženka Divjak, ministrul educației din Croația, care deține președinția rotativă a UE, să sugereze că rezultatele pozitive trebuie tratate cu precauție.

Divjak a spus, în conferința de presă care a urmat discuțiilor între miniștri că lipsa unei creșteri semnificative a cazurilor sau orice alt impact negativ ar trebui să fie văzute și în contextul măsurilor speciale luate pentru ca școlile să fie cât mai sigure posibil.

„Ceea ce s-a subliniat foarte puternic este faptul că aceste școli au luat măsuri de precauție foarte stricte, cum ar fi grupuri mai mici de elevi decât în clase normale, de obicei grupuri de aproximativ 15, dublate de o foarte strânsă cooperare cu ministerele sănătății și cu serviciile epidemiologice la nivel național pentru a oferi școlilor, profesorilor și părinților recomandări foarte detaliate despre cum să abordeze noua situație.

Până acum nu am auzit nimic negativ despre redeschiderea școlilor, dar este probabil prea devreme să avem concluzii finale în acest sens”, a spus ministrul Educației din Croația.

Citeşte şi Noi simptome ale infectării cu coronavirus. Care sunt acestea


loading...
Partenerii noștri