Reding are „îngrijorări serioase” privind site-ul PVV, unde pot fi „reclamaţi” şi imigranţii români

Vicepreşedintele CE, Viviane Reding, comisar pentru Justiţie şi Drepturi Fundamentale, a declarat, marţi, în Parlamentul European, că există îngrijorări serioase la nivelul Comisiei faţă de site-ul PVV şi a cerut autorităţilor olandeze o anchetă completă asupra legalităţii acestuia.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 19:25
Reding are „îngrijorări serioase” privind site-ul PVV, unde pot fi „reclamaţi” şi imigranţii români

„CE are îngrijorări serioase legate de site-ul PVV. L-am condamnat personal pentru că reprezintă un apel la intoleranţă, care nu are ce căuta în Europa”, a spus Reding, la începutul dezbaterilor din PE pe tema site-ului olandez.

Ea a amintit că face apel la adresa tuturor cetăţenilor olandezi să se distanţeze de acest site şi a explicat că instituţia de specialitate din Olanda – Biroul Antidiscriminare – a primit peste 6.000 de plângeri de la cetăţeni olandezi pe tema acestui site, dar şi că multe partide politice din Olanda s-au disociat de acest site.

„Salut faptul că partidele politice europene au ridicat vocea împotriva acestui site”, a mai spus Reding.

Ea a enumerat numeroasele mesaje de condamnare la adresa acestui site.

„Este inacceptabil ca cetăţenii UE să devină ţinta unor atitudini xenofobe şi de intoleranţă, pentru că şi-au exercitat dreptul la liberă circulaţie. Cetăţenii celor 27 de state membre au dreptul să circule liber (…) şi trebuie să se simtă ca acasă în oricare stat decid să se stabiliească, să muncească, să studieze”, a mai spus Reding.

Vicepreşedintele CE a adăugat că „autorităţile olandeze trebuie să facă o investigaţie completă asupra legalităţii acestui site, conform legii olandeze şi legii comunitare”.

Eurodeputaţii reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg dezbat, marţi, respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor europeni în contextul lansării site-ului PVV.

Rezoluţia pe această temă va fi supusă votului în sesiunea plenară de joi.

Formațiunea anti-imigranți Partidul Libertății (PVV), a extremistului olandez Geert Wilders, a lansat la începutul lunii februarie un site de reclamaţii unde cetăţenii pot posta plângeri împotriva imigranţilor din Europa centrală şi de est, inclusiv împotriva românilor.