Reducerea CAS, luată în calcul de noul guvern. Vezi ce mai prevede programul de guvernare

Premierul desemnat şi Coaliţia au convenit ca în programul de guvernare al noului Cabinet să fie prevăzută creşterea veniturilor populaţiei, surse politice precizând că măsura va fi luată prin majorare directă sau prin reducerea CAS şi indexări de pensii. Programul de guvernare prevede continuarea "reformelor instituţionale şi legale" în domeniul sănătăţii, dar nu şi adoptarea în acest an a noii legi a sănătăţii.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 09:55
Reducerea CAS, luată în calcul de noul guvern. Vezi ce mai prevede programul de guvernare

„S-a convenit să fie clar specificat că, în funcţie de resursele economiei, vor fi adoptate în acest an măsuri de creştere a veniturilor populaţiei”, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse politice.

La momentul respectiv coaliţia ar avea de optat între  creşterea directă a veniturilor şi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi indexări de pensii.

Programul de guvernare mai include „intenţia fermă” a Executivului de a vinde pe bursă pachete minoritare de acţiuni deţinute de stat la diferite companii, precum şi adoptarea Legii holdingului, proiect aflat în discuţie încă din 2009.

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, marţi, după consultările cu premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, că acesta i s-a părut determinat să discute un grafic de creştere a salariilor bugetare după primul trimestru şi că realizarea unui grafic de revenire a salariilor din sectorul bugetar la nivelul dinainte de iunie 2010 i se pare mai probabilă decât până în prezent.

În momentul de faţă, în România se plătesc contribuţii de asigurări sociale de 31,3%, din care 10,5% datorate de angajat şi 20,8% datorate de angajator.

Noul Guvern se angajează să sprijine adoptarea „cât mai urgentă” a statutului minorităţilor

De asemenea, programul de guvernare prevede continuarea „reformelor instituţionale şi legale” în domeniul sănătăţii, dar nu şi adoptarea în acest an a noii legi a sănătăţii.

Programul de guvernare prevede doar continuarea reformelor instituţionale şi legale în domeniu„, a declarat vicepreşedintele politic al UDMR, ministrul Laszlo Borbely.

UDMR a solicitat, săptămâna trecută, Fondului Monetar Internaţional ca noua lege a sănătăţii să nu fie aplicată în 2012, an electoral, pe considerentul că schimbările majore generate de noul sistem ar putea fi interpretate greşit.

Borbely a declarat atunci că proiectul noii legi a sănătăţii va fi dezbătut în acest an, dar nu ar trebui aplicat chiar din 2012, deoarece modificările ar putea fi interpretate greşit.