Reducerea TVA la alimente va creşte SUBSTANŢIAL piaţa comnezilor online

Reducerea TVA la 9% va crește substanțial piața de 3 milioane de euro a comezilor online de mâncare și ocupării forței de muncă, este prognoza reprezentanţilor pieţei de profil.

RomaniaTV.net
14 apr. 2015, 10:25
Reducerea TVA la alimente va creşte SUBSTANŢIAL piaţa comnezilor online

Reducerea TVA pentru produsele alimentare și băuturi non-alcoolice de la 24% la 9% va avea efecte de creștere în lanț care vor conduce la avansul exponențial al serviciilor de comenzi de mâncare și al celor conexe industriei alimentare, inclusiv a serviciilor efectuate cu ajutorul site-urilor online și platformelor mobile, apreciază reprezentanții pieței de profil.

„Reducerea va scădea cu siguranță evaziunea din zona restituirii TVA și va permite, de asemenea, restaurantelor și furnizorilor serviciilor conexe, inclusiv celor din zona comenzilor de mâncăruri, produse alimentare și catering, să efectueze angajări noi și să plătească mai bine personalul existent, în același timp ducând la o îmbunătățire în ansamblu a calității serviciilor”, a precizat Dragoș Cristea, reprezentantul unui serviciu internațional de comenzi de mâncare și catering.

Reducerea TVA-ului pentru produsele alimentare va duce la o creștere semnificativă a consumului și ocupării forței de muncă, dând un impuls economiei.