REFERENDUM 2012. Mită electorală la două ştranduri din Timişoara

Şase persoane sunt audiate, duminică, de poliţiştii din Timişoara, între acestea fiind angajaţi de la două ştranduri unde oamenii puteau intra gratuit dacă făceau dovada că au votat la referendum, dar şi clienţi.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 17:26
REFERENDUM 2012. Mită electorală la două ştranduri din Timişoara

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Judeţeană Timiş, şase persoane au fost duse, duminică, la Poliţie pentru audieri, fiind cercetate pentru oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului, fapt ce încalcă prevederile Legii 3/2000.

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş s-au sesizat cu privire la faptul că în anumite ştranduri din Timişoara persoanele au acces liber dacă fac dovada că au mers la vot. În cursul acestei după-amiezi (duminică – n.r.), poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Secţiei 2 Poliţie Timişoara, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale, au acţionat la două ştranduri din oraş, ocazie cu care au constatat că toate persoanele care prezentau dovada că au mers la vot arătând actul de identitate cu ştampila specifică nu au mai plătit intrarea la ştrand, respectiv 13 lei şi 10 lei”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, la sediul Poliţiei au fost duse pentru audieri şase persoane, între care şi „angajaţi ai ştrandurilor care aveau obligaţia să ofere bilete contra taxei de acces în ştrand”.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat că printre cele şase persoane audiate se află angajaţi ai ştrandului şi clienţi.

Conform acesteia, „dacă se va dovedi că s-a încălcat legea, administratorii celor două ştranduri riscă întocmirea de dosar penal şi închisoare de la şase luni la cinci ani”.

Poliţiştii au întocmit acte de constatare pentru „promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului.

Cercetările în acest caz continuă pentru documentarea întregii activităţii infracţionale, sub directa supraveghere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.