Refugiaţii din Arad acuză condiţii de detenţie mizere. Vezi cui s-au plâns

Un nou scandal la Centrul pentru migranţi din Arad. După ce 24 de refugiaţi au evadat acum câteva luni, de data aceasta o scrisoare anonimă în care refugiaţii acuză condiţii de detenţie mizere a ajuns la o fundaţie din Paris care se ocupă de drepturile migranţilor.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 07:24
Refugiaţii din Arad acuză condiţii de detenţie mizere. Vezi cui s-au plâns

În memoriu sunt descrise cu lux de amănunte bătăile, lipsa de hrană şi căldură din camerele de cazare.

Conducerea Centrului din Arad a negat acuzaţiile, dar nu a permis jurnaliştilor să intre în celulele străinilor închişi în acest centru.

În prezent, în centru sunt 55 de oameni, cei mai mulţi din Algeria, Tunisia, Maroc sau Pakistan, care aşteaptă din iunie 2011 să ajungă în Europa. Nici unul nu a primit azil în România, aşa că vor ajunge în ţară de origine.

„Cei mai mulţi dintre aceşti indivizi sunt nemulţumiţi de faptul că au vrut să migreze în ţările din centrul si vestul Europei pentru că au fost întrerupţi în fluxul lor infracţional. Ar face orice să ajungă şi să îşi atingă scopul”, a spus Petru Pădurean, directorul centrului de migranţi Horea.

În ultimele 8 luni, statul român a cheltuit 430.000 de euro cu repatrierea transfugilor. La această sumă se adaugă alte cheltuieli cu mâncarea, cazarea şi medicamente.

Nu se ştie deocamdată cum a ajuns sesizarea la fundaţia din Paris. Autorităţile române neagă orice tratament inuman la care ar fi supuşi migranţii.