Regatul Maroc a anulat vizita lui Tăriceanu după declaraţia premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și-a anulat vizita pe care urma să o efectueze în Maroc, țară arabă din nordul Africii de religie predominant musulmană. Anularea vizitei are loc la solicitarea părţii marocane, anunţă Senatul într-un comunicat. Luni, regele Iordaniei şi-a anulat vizita în România, după declaraţiile premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României de la la Tel Aviv la Ierusalim.

RomaniaTV.net
26 mart. 2019, 09:54
Regatul Maroc a anulat vizita lui Tăriceanu după declaraţia premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim

Călin Popescu Tăriceanu și-a anulat vizita pe care urma să o efectueze în Maroc, țară arabă din nordul Africii de religie predominant musulmană. după ce premierul Dăncilă a anunțat duminică, la Washington, că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. 

”Vizita oficială a președintelui Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în Regatul Maroc, care urma să aibă loc în perioada 27-31 martie 2019, a fost amânată la solicitarea părții marocane, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, ce urmează a fi stabilită de comun acord”, se arată într-un comunicat al Senatului.

Potrivit unor surse politice citate de G4Media.ro, partea marocană ar fi transmis prin canale diplomatice că nu este disponibilă pentru întâlniri și că motivul real ar fi anunțul premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei.

Călin Popescu-Tăriceanu urma să efectueze această vizită, alături de o delegaţie parlamentară, la invitaţia omologului său, preşedintele Camerei Consilierilor, Hakim Benchamach, potrivit unui memorandum intern, prezentat luni în Biroul permanent al Senatului.

Delegaţia română avea programate întrevederi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului Regatului Maroc, cu şeful Guvernului marocan şi ministrul de Externe din această ţară.

Programul vizitei includea depunerea de coroane de flori la Mausoleul Mahomed al V-lea şi vizitarea portului Tanger Med, cel mai mare port marocan, care asigură legătura maritimă cu peste 90 de ţări din lume.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat vizita în România, după declaraţia premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim.

Administraţia Prezidenţială a anunțat, luni, anularea de către partea iordaniană a vizitei regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei în România. Anularea vizitei delegaţiei din Iordania vine în urma declarațiilor făcute duminică de premierul Viorica Dăncilă privind intenţia Guvernului de a muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Regele Iordaniei l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Regele Iordaniei l-a sunat pe Klaus Iohannis după ce şi-a anulat vizita în România UPDATE