Regele care sfidează pandemia. Monarhul Thailandei şochează încă o dată, toţi stau în genunchi în faţa sa, în metrou FOTO

Petrecerea carantinei cu haremul său, în Germania, alungarea concubinei regale și apoi iertarea sunt câteva dintre scandalurile care îl au în centru pe Maha Vajiranlongkorn, regele care sfidează pandemia.

17 nov. 2020, 13:06
Regele care sfidează pandemia. Monarhul Thailandei şochează încă o dată, toţi stau în genunchi în faţa sa, în metrou FOTO

Thailanda are una dintre cele mai fastuoase monarhii, dar și una dintre cele mai controversate și, în ultima vreme, numele monarhului său, Maha Vajiralongkorn, este sinonim cu scandalul. I se spune regele care sfidează pandemia, iar în ultimul a fost implicat alături de soția sa, regina Suthida, în timpul unei călătorii cu metroul, la Bangkok, potrivit El Pais.

Citeşte şi Filmuleţe virale, lansate de guvernul german. Îi îndeamnă pe oameni să stea acasă: „Lenea te face erou”

Monarhii sunt așezați pe scaune și înconjurați de un anturaj care îngenunchează sau se așează pe pământ pentru a fi la o înălțime mai mică decât cea a regelui lor.

Regele Thailandei şi supuşii săi, la metrou

Aceste imagini vin la doar o săptămână după ce au fost publicate alte fotografii care l-au adus pe regele Thailandei în centrul atenției. Acestea le înfăţişează pe cea de-a treia sa soție, Srirasmi Suwadee, de care a divorțat în urmă cu șase ani, după 13 ani de căsătorie și care este mama singurului său fiu. Prinţesa Suwadee a renegată în 2014, exilată într-un sat și separată de fiul ei, prințul Dipangkorn Rasmijoti, în vârstă de 15 ani, care trăiește cu monarhul.

Suwadee rămâne în arest la domiciliu și nu fusese văzută până acum, când un internauț a postat pe Twitter câteva imagini cu prințesa cu capul ras și locuind singură în Rarchaburi. Conform mesajului care însoțește imaginile, ea poate ieși din casă și s-a dedicat grădinăritului.

La începutul acestei luni au apărut alte imagini controversate ale lui Maha Vajiralongkorn, alături de cele două fiice ale sale, a căror poveste este o reflectare fidelă a vieții amoroase agitate a monarhului. Aceştia au făcut la Bangkok o baie de mulțime, în mijlocul pandemiei de coronavirus, şi unde distanțarea socială, măștile și evitarea contactului fizic s-au evidenţiat prin absență.