Regele Charles a fost jefuit de trei activiste de mediu! Femeile i-au furat mieii și apoi s-au postat pe Twitter.

Imaginile cu mieii regelui Charles și cele trei activiste care i-au furat au apărut joi pe pagina asociației Animal Rising.

25 mai 2023, 22:51
Regele Charles a fost jefuit de trei activiste de mediu! Femeile i-au furat mieii și apoi s-au postat pe Twitter.
Regele Charles a fost jefuit de trei activiste de mediu! Femeile i-au furat mieii și apoi s-au postat pe Twitter.

Trei activiste de mediu l-au jefuit pe regele Charles al III-lea. Acestea au furat trei miei de pe domeniul Sandringham, aflată în comitatul englez Norfolk. Acestea au apelat la acest gest extrem pentru a atrage atenția asupra problemei legate de creșterea animalelor în scopuri alimentare.

Citește și: Vești teribile despre Regele Charles. S-a bucurat de încoronare, dar l-a lovit necazul

Imaginile cu mieii regelui Charles au apărut joi pe pagina asociației Animal Rising. Acestea arătau trei femei care au furat cele trei mioare pentru a le asigura „o viaţă în libertate”, potrivit unei declaraţii făcute de una dintre activiste. Aceasta a mai subliniat în postarea respectiv și exact locul în care se afla, respectiv domeniul Sandringham.

„Altfel, mieii ar fi fost duşi la abator în curând şi oamenii i-ar fi mâncat”, a adăugat aceeaşi activistă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Comunicatul emis de asociaţia Animal Rising a explicat că acțiunea de „salvare” a avut loc miercuri seară și că cele trei activiste de mediu s-au predat ulterior la Poliție. Autoritățile din Norfolk au confirmat ulterior acest lucru, tot printr-un comunicat de presă care sublinia că cele trei femei „s-au predat voluntar” la comisariatul din Slough, în apropiere de Windsor, şi că ele au fost arestate „pentru suspiciune de furt”.

Această „intervenție” este doar începutul unei serii de astfel de operațiuni care au ca miză „salvarea” animalelor. Animal Rising intenţionează să desfășoare aceste acțiuni pe tot parcursul verii, astfel încât să îi sensibilizeze pe britanici în legătură cu o schimbare a obiceiurilor lor alimentare, a precizat asociaţia.

Domeniul Sandringham se întinde pe o suprafață uriașă, de câteva mii de hectare de păduri, culturi agricole şi grădini. Acesta aparține familiei regale britanice deja de cinci generații, fiind moștenită acum de regele Charles al III-lea după moartea mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a.

Citește și: E oficial! Regele Charles al III-lea vine în România în data de 2 iunie 2023. Premierul Ciucă a confirmat