Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer. Palatul Buckingham anunță că monarhul a început deja tratamentul

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer, spune Palatul Buckingham. Tipul de cancer nu a fost dezvăluit.

05 feb. 2024, 20:10

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Nu este cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul tratamentului său recent pentru o prostată mărită. Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar conform unui comunicat al Palatului Buckingham, monarhul a început de luni tratamentul, potrivit BBC.

Palatul Buckingham spune că regele „rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce priveșt tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public deplin cât mai curând posibil”.

Citește și: Val de probleme medicale în familia regală britanică. Regele Charles a primit prima vizită după operația la prostată

Regele Charles își va amâna angajamentele publice și este de așteptat ca alți membri ai familiei regale să-l ajute în locul lui în timpul tratamentului. Nu se oferă alte detalii despre stadiul cancerului sau despre un anume pronostic.

Deși își va întrerupe evenimentele publice, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, își va continua rolul constituțional de șef al statului.

Regele Charles, prima apariție după operație

Monarhul a marcat împreună cu soția lui, Camilla, prima ieșire publică după intervenția chirurgicală suferită la prostată. Regele s-a afișat cu zâmbetul pe buze, dar nu a putut masca starea sa reală.

El a suferit recent o intervenție chirurgicală la prostată, la o clinică privată din Londra. Soția sa i-a fost mereu alături în această perioadă. Duminică, 4 februarie, acesta a mers pentru prima dată în ultimele câteva săptămâni la slujba de la biserică.

Citește și: Regele Charles al III-lea urmează să fie spitalizat. Și-a suspendat temporar angajamentele oficiale. Ce probleme de sănătate are Suveranul

Un grup de aproximativ 20 de persoane și-a făcut loc pentru a-i ura regelui lor multă sănătate și succes în privința îndatoririlor regale, dată fiind starea lui de sănătate. Monarhul a vrut să pară în maximă formă în vizita lui la biserica ce datează încă din secolul al XVIII-lea.

Duminica trecută, Regele Charles se afla încă sub monitorizarea specialiștilor de la clinica privată din Londra, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Monarhul a ales, după externare, să se relaxeze, motiv pentru care englezii nu se așteptau să iasă în afara porților palatului.