Val de probleme medicale în familia regală britanică. Regele Charles a primit prima vizită după operația la prostată

Regina Camilla l-a vizitat pe Regele Charles la clinica privată din Londra unde s-a operat la prostată. La ieșirea din unitatea spitalicească, regina a zâmbit, semn că starea monarhul este una bună.

27 ian. 2024, 20:36
Val de probleme medicale în familia regală britanică. Regele Charles a primit prima vizită după operația la prostată
Val de probleme medicale în familia regală britanică. Regele Charles a primit prima vizită după operația la prostată

Regele Charles a suferit o intervenţie chirurgicală pentru prostată mărită. Înainte de procedură, Charles şi-a vizitat nora, pe Catherine, internată în acelaşi spital. Prinţesa de Wales a suferit o operaţie abdominală.

Citește și: Doar trei oameni din lume pot călători oriunde fără paşaport sau acte de identitate. Unul este Regele Charles, cine sunt ceilalţi doi

Regele Charles a primit prima vizită după operația suferită

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost operat vineri pentru prostata mărită, după ce a fost internat în spital în cursul dimineţii. Procedura a fost efectuată la spitalul privat London Clinic, unde şi Catherine, Prinţesa de Wales, a fost operată săptămâna trecută. Regele şi-a vizitat, de altfel, nora la spital, vineri dimineaţă, înainte de a fi operat.

Regina Camilla l-a însoţit pe rege la internare, dar a părăsit spitalul ulterior, în jurul orei locale 15:00. O purtătoare de cuvânt a prim-ministrului Rishi Sunak a declarat că acesta i-a transmis regelui cele mai bune urări de „însănătoşire grabnică”. Regele Charles şi-a făcut publică problema de sănătate săptămâna trecută, considerând că în acest fel transmite un mesaj către alţi bărbaţi să îşi facă un control al prostatei pentru a nu avea probleme mai târziu.

Mulţi bărbaţi se îngrijorează că a avea o prostată mărită înseamnă că au un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Mărirea benignă a prostatei poate duce uneori la complicaţii, cum ar fi o infecţie a tractului urinar, retenţie urinară cronică şi retenţie urinară acută, astfel că este nevoie de controale perioadice. Nu se cunoaşte cauza măririi prostatei, dar se crede că aceasta este legată de schimbările hormonale pe măsură ce vârsta înaintează.

În urma dezvăluirii afecţiunii regelui Charles, site-ul NHS – sistemul public de sănătate britanic – a înregistrat o creştere a numărului de căutări despre prostata mărită, un interes salutat de medici şi organizaţii de caritate.

Palatului Buckingham a declarat că regele a fost „încântat să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra conştientizării sănătăţii publice”. De asemenea, el le-a mulţumit celor care i-au „trimis urările lor de bine”.

Regele a fost tratat în acelaşi spital în care nora sa, Catherine, a fost supusă săptămâna trecută unei „operaţii abdominale”. În cazul ei, problema a fost mai gravă, dar nu este vorba despre cancer. După ce va fi externată, se aşteaptă ca ea să petreacă mai multe luni de recuperare acasă, în Windsor, ceea ce înseamnă că prinţesa nu va lua parte la nicio sarcină oficială până după Paşte.

Săptămâna aceasta a existat şi o a treia ştire despre problemele de sănătate din casa regală britanică. Sarah Ferguson, ducesa de York, fosta soţie a prinţului Andrew, fratele regelui Charles, a fost diagnosticată cu melanom malign, o formă de cancer de piele. Acesta a fost descoperit în timpul tratamentului pentru cancerul de sân cu care fusese diagnosticat vara trecută.

Bineînţeles că un alt diagnostic de cancer a fost un şoc, dar am un moral bun şi sunt recunoscătoare pentru numeroasele mesaje de dragoste şi sprijin”, a declarat ducesa.

Citește și: Regele Charles al III-lea a fost dat în judecată de o bucureșteancă. Femeia a cerut ordin de protecție împotriva monarhului britanic