Val de probleme medicale în familia regală britanică. Regele Charles a primit prima vizită după operația la prostată

Regina Camilla l-a vizitat pe Regele Charles la clinica privată din Londra unde s-a operat la prostată. La ieșirea din unitatea spitalicească, regina a zâmbit, semn că starea monarhul este una bună.
Alina Costache
27 ian. 2024, 20:36
Val de probleme medicale în familia regală britanică. Regele Charles a primit prima vizită după operația la prostată
Val de probleme medicale în familia regală britanică. Regele Charles a primit prima vizită după operația la prostată

Regele Charles a suferit o intervenţie chirurgicală pentru prostată mărită. Înainte de procedură, Charles şi-a vizitat nora, pe Catherine, internată în acelaşi spital. Prinţesa de Wales a suferit o operaţie abdominală.

Citește și: Doar trei oameni din lume pot călători oriunde fără paşaport sau acte de identitate. Unul este Regele Charles, cine sunt ceilalţi doi

Regele Charles a primit prima vizită după operația suferită

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost operat vineri pentru prostata mărită, după ce a fost internat în spital în cursul dimineţii. Procedura a fost efectuată la spitalul privat London Clinic, unde şi Catherine, Prinţesa de Wales, a fost operată săptămâna trecută. Regele şi-a vizitat, de altfel, nora la spital, vineri dimineaţă, înainte de a fi operat.

Regina Camilla l-a însoţit pe rege la internare, dar a părăsit spitalul ulterior, în jurul orei locale 15:00. O purtătoare de cuvânt a prim-ministrului Rishi Sunak a declarat că acesta i-a transmis regelui cele mai bune urări de „însănătoşire grabnică”. Regele Charles şi-a făcut publică problema de sănătate săptămâna trecută, considerând că în acest fel transmite un mesaj către alţi bărbaţi să îşi facă un control al prostatei pentru a nu avea probleme mai târziu.

Mulţi bărbaţi se îngrijorează că a avea o prostată mărită înseamnă că au un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Mărirea benignă a prostatei poate duce uneori la complicaţii, cum ar fi o infecţie a tractului urinar, retenţie urinară cronică şi retenţie urinară acută, astfel că este nevoie de controale perioadice. Nu se cunoaşte cauza măririi prostatei, dar se crede că aceasta este legată de schimbările hormonale pe măsură ce vârsta înaintează.

În urma dezvăluirii afecţiunii regelui Charles, site-ul NHS – sistemul public de sănătate britanic – a înregistrat o creştere a numărului de căutări despre prostata mărită, un interes salutat de medici şi organizaţii de caritate.

Palatului Buckingham a declarat că regele a fost „încântat să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra conştientizării sănătăţii publice”. De asemenea, el le-a mulţumit celor care i-au „trimis urările lor de bine”.

Regele a fost tratat în acelaşi spital în care nora sa, Catherine, a fost supusă săptămâna trecută unei „operaţii abdominale”. În cazul ei, problema a fost mai gravă, dar nu este vorba despre cancer. După ce va fi externată, se aşteaptă ca ea să petreacă mai multe luni de recuperare acasă, în Windsor, ceea ce înseamnă că prinţesa nu va lua parte la nicio sarcină oficială până după Paşte.

Săptămâna aceasta a existat şi o a treia ştire despre problemele de sănătate din casa regală britanică. Sarah Ferguson, ducesa de York, fosta soţie a prinţului Andrew, fratele regelui Charles, a fost diagnosticată cu melanom malign, o formă de cancer de piele. Acesta a fost descoperit în timpul tratamentului pentru cancerul de sân cu care fusese diagnosticat vara trecută.

Bineînţeles că un alt diagnostic de cancer a fost un şoc, dar am un moral bun şi sunt recunoscătoare pentru numeroasele mesaje de dragoste şi sprijin”, a declarat ducesa.

Citește și: Regele Charles al III-lea a fost dat în judecată de o bucureșteancă. Femeia a cerut ordin de protecție împotriva monarhului britanic

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!