Regele Charles al III-lea urmează să fie spitalizat. Și-a suspendat temporar angajamentele oficiale. Ce probleme de sănătate are Suveranul

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, urmează să meargă la spital săptămâna viitoare, pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale din cauza unei afecțiuni la prostată.

17 ian. 2024, 19:32
Regele Charles al III-lea urmează să fie spitalizat. Și-a suspendat temporar angajamentele oficiale. Ce probleme de sănătate are Suveranul

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, urmează să meargă la spital săptămâna viitoare, pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale din cauza unei afecțiuni la prostată, relatează BBC.

Citește și Dana Rogoz s-a mutat în satul de care s-a îndrăgostit până și Regele Charles al III-lea. Imagini cu proprietatea vedetei

Palatul Buckingham a precizat că afecţiunea regelui este benignă, dar că acesta va fi supus unei „proceduri corective”. „La fel ca mii de bărbaţi în fiecare an, regele a solicitat tratament pentru o prostată mărită”, se arată într-un comunicat.

Mărirea benignă a prostatei este frecventă la bărbaţii de peste 50 de ani şi nu este, de obicei, o afecţiune gravă.

Afecţiunea nu înseamnă că pacientul are un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată, transmite BBC.

Angajamentele publice, amânate

Angajamentele publice ale regelui vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare, a precizat Palatul Buckingham.

Anunțul vine la scurt timp după ce Kate Middleton, prințesa de Wales, a fost operată la un spital din Londra și va rămâne internată cel puțin zece zile.

„La fel ca mii de bărbați în fiecare an, regele a consultat un medic în legătură cu o mărire a prostatei. Afecțiunea Majestății Sale este benignă și va merge la spital săptămâna viitoare pentru o procedură corectivă”, a anunțat palatul într-un scurt comunicat, adăugând că angajamentele sale publice vor fi amânate pentru o scurtă perioadă pentru a-i permite să se recupereze.

Hipertrofia benignă de prostată, cunoscută și ca adenom de prostată, este o afecțiune care se întâlnește frecvent în rândul bărbaților mai în vârstă.

Citește și Regele Charles al III-lea a fost dat în judecată de o bucureșteancă. Femeia a cerut ordin de protecție împotriva monarhului britanic

Mărirea prostatei poate provoca disconfort urinar, prin blocarea fluxului urinar din vezica urinară.

Se apelează la tratamentul chirurgical în situația în care tratamentul medicamentos nu mai este eficient.