Regele Charles III şi regina consoartă Camilla, atacaţi cu ouă în oraşul York – VIDEO

Regele Charles III şi regina consoartă Camilla au fost protagoniştii unei scene neobişnuite. Aflaţi în vizită în oraşul York pentru a inaugura o statuie a reginei Elizabeth II, regele Charles al III-lea şi regina consoartă Camilla au fost atacaţi cu ouă.

09 nov. 2022, 15:10
Regele Charles III şi regina consoartă Camilla, atacaţi cu ouă în oraşul York – VIDEO

Un bărbat a fost reţinut de serviciile de securitate din Marea Britanie după ce i-a atacat cu ouă pe regele Charles III şi pe regina consoartă Camilla în timpul unei vizite în oraşul York.

Citeşte şi: Nici Regele Charles n-a scăpat de furia eco-activiştilor. Au zdrobit un tort de ciocolată pe figura monarhului de la Madame Tussauds VIDEO

În imaginile publicate pe reţelele de socializare se pot vedea patru ouă care aterizează lângă monarhul britanic şi soţia sa în momentul când cei doi sosesc la o ceremonie tradiţională în oraşul York. Cuplul regal nu a părut deranjat de incident şi şi-a continuat programul.

Poliţiştii s-au îndreptat rapid înspre mulţime şi au reţinut un protestatar care striga sloganuri. Alţi oameni din mulţime l-au apostrofat şi au scandat ”Dumnezeu să-l ocrotească pe Rege”.

Citeşte şi: Palatul Buckingham a anunţat data la care va fi încoronat regele Charles al III-lea. Pentru prima oară după mai bine de 120 de ani ceremonia va avea loc într-o sâmbătă

Charles, care a urcat pe tronul Marii Britanii în septembrie după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, se află într-un turneu de două zile în nordul Angliei.

Automobilul regal al reginei Elisabeta a II-a a fost, de asemenea, ţinta unui atac cu ouă în 2022 când suverana a vizitat Nottingham, în centrul Angliei, iar un grup de protestatari antibritanici au aruncat cu ouă înspre Charles în timpul unei plimbări prin centrul oraşului Dublin în 1995.