Regele Mihai, aniversare alături de români. Ziua porţilor deschise la Palatul Elisabeta VIDEO

Regele Mihai celebrează astăzi, la Palatul Elisabeta, ziua de naştere dar şi cea onomastică, de sfinţii Mihail şi Gavriil. Porţile Palatului au fost deschise, începând cu ora 10, tuturor celor care doresc să-i ureze "La Mulţi Ani" Regelui. Mihai I i-a salutat de la balconul palatului pe musafirii săi.

RomaniaTV.net
08 nov. 2013, 08:33
Regele Mihai, aniversare alături de români. Ziua porţilor deschise la Palatul Elisabeta VIDEO

Ziua de vineri, 8 noiembrie, este una importantă şi emoţionantă pentru Casa Regală şi toţi românii care şi-au făcut planuri să meargă la Palatul Elisabeta. Porţile Palatului s-au deschis de la ora 10, pentru toţi cei care doresc să să-l sărbătorească pe Regele Mihai. Potrivit România TV este practic vorba de o dublă sărbătoare, pentru că acesta a împlinit 92 de ani pe 25 octombrie, iar în ziua Sfinţilor Mihail şi Gavriil îşi sărbătoreşte public ziua de naştere, împreună cu cea onomastică.

Zeci de români au venit încă dinainte de ora 10 la porţile Palatului, aducând cadouri, steaguri sau flori pentru Majestatea Sa. La ora 11.00, Regele a ieşit în balconul Palatului alături de fiica sa cea mare, principesa Margareta, cărora li s-a alăturat la scurt timp principii Radu şi Nicolae. Cei prezenţi au scandat „Regele Mihai” şi i-au cântat „La Mulţi Ani”.

Citeşte şi Regina Ana a României a împlinit 90 de ani

Mihai I este ultimul rege al României. A stat în exil 45 de ani, până în 1992. Regele a încercat să se întoarcă în România mai devreme, în 1990. A aterizat la Otopeni, dar , în drum spre Curtea de Argeş, a fost întâmpinat de Poliţie şi scos din ţară. A revenit doi ani mai târziu de Paşte, iar un milion de oameni au ieşit pe străzi pentru a-l întâmpina.

Mihai I este căsătorit din 1948 cu Regina Ana, dar a avut, înainte de căsătorie, relaţii cu actriţă italiancă Mariella Lotti, dar şi cu Dolly Chrissolegos, o tânără agentă apropiată sovieticilor. Maşinile au fost însă marea pasiune a Regelui Mihai. A avut peste 40, iar pe unele le-a construit singur, de la zero.