Regele Mihai I a murit. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş

Regele Mihai I a murit. Anunţul a fost făcut marţi de Familia Regală a României. Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar înmormîntarea Majestăţii Sale va avea loc la Curtea de Argeş, se arată într-un comunicat al Casei Regale a României.

RomaniaTV.net
05 dec. 2017, 11:26
Regele Mihai I a murit. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş

Regele Mihai I a murit la ora 13.00, ora României. Majestatea Sa se afla la reşedinţa din Aubonne împreună cu principesa Maria, care a mers acolo încă de la sfârşitul săptămânii trecute.

„Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viaţă astăzi, 5 decembrie 2017, ora 13, la reşedinţa privată din Elveţia. La căpătâiul Regelui a stat până în ultima clipă Alteţa sa Regală, Principesa Maria”, a precizat Familia regală a României, într-un comunicat de presă. 

„Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, apoi pentru doup zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. La dorinţa Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta tradiţia înaintaşilor Majestăţii Sale Defuncte”, se mai arată în comunicat.