Regele Mihai, mai popular decât Băsescu şi Boc la un loc

Deşi a abdicat acum 64 de ani, fostul suveran Regele Mihai I al României are în acest moment 25,7% cotă de încredere. Mai mult decât Traian Băsescu şi Emil Boc, împreună. Cel puţin aşa relevă datele unui sondaj IMAS, realizat la comanda publicaţiei Adevărul.

RomaniaTV.net
30 dec. 2011, 11:48
Regele Mihai, mai popular decât Băsescu şi Boc la un loc

Regele Mihai are o cotă de încredere de 25,7% în luna decembrie 2011, potrivit sondajului realizat de IMAS pentru ziarul „Adevărul„.

Popularitatea Maiestăţii Sale  depăşeşte cota de încredere cumulată de preşedintele Traian Băsescu – 12,9% împreună cu premierul Emil Boc – 9,7%.

Regele este depăşit, la capitolul încredere, în luna decembrie, doar de preşedintele PNL Crin Antonescu, cotat cu 27,1%.

Dintre personalităţile măsurate de IMAS în 2011, doar Mugur Isărescu, cotat în iunie cu 32,2%,  l-a mai depăşit pe Rege.

Astăzi, 30 decembrie, se împlinesc 64 de ani de când Regele a renunţat la tron, în contextul în care România se afla sub dominaţia comuniştilor.

Deşi, la nivelul opiniei publice, abdicarea Regelui este pusă pe seama unui şantaj asupra sa din partea comuniştilor, există şi contestatari ai lui Mihai I. Unul dintre aceştia este chiar preşedintele Traian Băsescu, care anul acesta a declarat public că gestul Regelui de a renunţa la tron a reprezentat un „act de trădare naţională”. Totodată, preşedintele a mai declarat că România nu are un rege, ci un „ex-rege”.