Regele Thailandei a fost internat în spital pentru o infecţie

Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej, monarhul în funcţie cu cea mai lungă domnie, a fost spitalizat vineri seara din cauza unei febre cauzate de o infecţie, a anunţat sâmbătă palatul regal într-un comunicat.

RomaniaTV.net
04 oct. 2014, 12:43
Regele Thailandei a fost internat în spital pentru o infecţie

Starea regelui Thailandei, Bhumibol Adulyadej, s-a ameliorat în urma unui tratament cu antibiotice administrate intravenos, se precizează în document, citat de AFP, citată de Agerpres.

Această spitalizare intervine după ce regele, în vârstă de 86 de ani, mai fusese internat în acelaşi spital până la jumătatea lunii septembrie, pentru un control ce a durat mai multe săptămâni. De asemenea, el a stat spitalizat timp de patru ani, din 2009 până în 2013, iniţial pentru probleme respiratorii, ulterior intervenind diverse afecţiuni, inclusiv o sângerare minoră la nivelul creierului.

Decan al şefilor de stat în exerciţiu în fruntea acestei monarhii constituţionale, el a fost încoronat rege al Thailandei sub numele de Rama al IX-lea, la 5 mai 1950.

Regele Bhumibol Adulyadej este foarte respectat de supuşii săi, fiind considerat de la părinte al naţiunii la semizeu şi bucurându-se de o foarte puternică legitimitate religioasă în această ţară budistă.

Familia regală, care nu are niciun rol politic oficial, este protejată de o lege lezmaiestate dintre cele mai severe din lume, care prevede până la 15 ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare.