Regina Elisabeta a II-a abia se mai mişcă. Mărturisire dureroasă făcută de monarh, la o întâlnire vută la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a a spus miercuri că îi este greu ”să se mişte”, la primul său angajament public după o întâlnire, în urmă cu opt zile, cu prinţul Charles.

16 feb. 2022, 22:48
Regina Elisabeta a II-a abia se mai mişcă. Mărturisire dureroasă făcută de monarh, la o întâlnire vută la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a i-a primit miercuri pe generalul-maior Eldon Millar, însărcinat cu legătura între regină şi Forţele armate, şi pe predecesorul acestuia, contraamiralul James Macleod, la castelul Windsor, la aproximativ 40 de kilometri de Londra, prncipala reşedinţă a suveranei.

Într-o înregistrare video a întâlnirii, regina apare prmindu-i în picioare, zâmbind, purtând o rochie cu model şi cu un baston în mână. ”Aşa cum puteţi vedea, abia mă pot mişca”, spune ea, arătând-şi piciorul şi mâna stângi. Potrivit Reuters, regina suferă de o uşoară ”rigiditate”.

În pofida acestei dificultăţi, această apariţie a suveranei, în vârstă de 95 de ani, care a petrecut o noapte la spital în toamnă, dintr-un motiv niciodată precizat, transmite astfel un nou semnal mai degrabă liniştitor cu privire la starea sănătăţii acesteia, într-un context încărcat pentru monarhia britanică.

Al doilea fiu al reginei, Andrew, a încheiat un acord care pune capăt unei plângeri în Statele Unite cu privire la agresiuni sexuale, iar Scotland Yard a deschis o anchetă cu privire la o fundaţie a prinţului Charles.

Marţi, ea i-a primit prin videoconferinţă pe noii ambasadori ai Estoniei şi Spaniei.

Citeşte şi Donald Trump o desfiinţează pe Meghan Markle, Ducesa de Sussex. „L-a folosit pe Prinţul Harry într-un mod îngrozitor şi e lipsită de respect faţă de regină”

Serviciile prinţului Charles, în vârstă de 73 de ani, au anunţat joi că moştenitorul Coroanei britanice a fost testat pozitiv covid-19 – a doua oară – şi că s-a plasat în carantină.

El s-a întâlnit cu mama sa cu 48 de ore înainte de test.

Anturajul reginei a anunţat atunci că suverana nu prezenta niciun simptom, însă nu a vrut să spună dacă a fost testată pozitiv sau negativ covid-19, alimentând îngrijorări.

Luni, Camilla, în vârstă de 74 de ani, soţia prinţului Charles, a anunţat şi ea că s-a îmbolnăvit de Covid-19.

Citeşte şi Camilla va fi Regina Marii Britanii. Anunţul a fost făcut de Regina Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului

Regina Elizabeth a II-a a împlinit la 6 februarie 70 de ani de domnie, o longevitate fără precedent a monarhiei britanice. După ce s-a confruntat cu probleme de sănătate în octombrie, apariţiile reginei au început să se rărească, însă palatul a anunţat recent o reluare a activităţilor publice.

Înantea unei ceremonii, prevăzută la 29 martie, la abaţia din Westminster, în memoria prinţului Philip, soţul său care a decedat anul trecut, regina urmează să participe la o recepţie diplomatică la Windsor la 2 martie şi la o ceremonie a Commonwealthului la 14 martie.


loading...