„Regina vinului”, Anca Ivănescu, audiată la DNA

Anca Ivănescu, fosta soţie a patronului de la Murfatlar, George Ivănescu, a fost audiată ca martor în dosarul de corupţie al judecătoarei Gabriela Bîrsan, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De altfel, şi George Ivănescu a fost audiat la DNA în urmă cu o săptămână.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 05:34
„Regina vinului”, Anca Ivănescu, audiată la DNA

Anca Ivănescu, una dintre cele mai bogate femei din România, a fost audiată timp de o oră. Procurorii o suspectează că s-ar fi folosit de intermedierea avocatului Claudia Ghergovan-Silinescu pentru intervenţii pe lângă magistraţi de la ICCCJ, secţia contencios, pentru a obţine verdicte favorabile firmei soţului său.

În schimbul deciziilor favorabile, magistraţii primeau ca răsplată drept excursii. Deocamdată, soţii Ivănescu au doar calitatea de martor în acest dosar, însă procurorii extind cercetările. Există suspiciuni că şi fostul deputat PDL Mihail Boldea ar fi apelat la cabinetul de avocatură Ghergovan-Silinescu pentru a obţine decizii favorabile la ICCJ.

Pe 10 noiembrie anul trecut, DNA informa că judecătoarele Gabriela Bîrsan (preşedinta Secţiei de contencios administrativ a ICCJ, între timp revocată din funcţie) şi Iuliana Puşoiu ar fi primit bijuterii şi alte foloase în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, scrie adevarul.ro.

Cele două ar fi primit bijuterii, vacanţe în Malaezia, plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant sau chiar asigurarea folosirii gratuite a unui apartament în Paris.