Regizorul filmului „The Artist”, premiat de Sindicatul regizorilor americani

Michel Hazanavicius, regizorul filmului "The Artist", a fost desemnat cel mai bun regizor al anului, sâmbătă, la gala premiilor decernate de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA), ce a avut loc sâmbătă, la Los Angeles, informează Reuters.

RomaniaTV.net
29 ian. 2012, 13:13
Regizorul filmului „The Artist”, premiat de Sindicatul regizorilor americani

Regizată de Michel Hazanavicius şi avându-l pe Jean Dujardin în rolul principal, această peliculă alb-negru, care se vrea a fi un omagiu adus filmelor mute hollywoodiene, a câştigat recent Globul de Aur la una dintre cele mai importante categorii, „cel mai bun film – comedie/musical”, şi este considerat unul dintre marii favoriţi în cursa pentru premiile Oscar.

Doar de şase ori în ultimii 62 de ani câştigătorul premiului DGA nu s-a impus şi la premiile Oscar decernate de Academia americană de film. Cea mai recentă „inadvertenţă” a avut loc în 2003, când Rob Marshall a câştigat DGA Award pentru musicalul „Chicago”, dar a pierdut Oscarul în favoarea lui Roman Polanski, recompensat în acel an pentru drama „Pianistul/ The Pianist”.

Filmul „The Artist” a fost desemnat cel mai bun film al anului de către Sindicatul producătorilor americani (Producers Guild of America) în urmă cu o săptămână, deşi alegerile acestui sindicat de la Hollywood nu reprezintă un „barometru” la fel de bun precum cel oferit de DGA Awards.

În cadrul galei DGA Awards de sâmbătă, a mai fost premiat documentarul „Project Nim”, regizat de James Marsh, la categoria „cel mai bun documentar”.

În domeniul producţiilor de televiziune, Patty Jenkins a fost premiată pentru regia episodului pilot al serialului „The Killing”, la categoria „cel mai bun serial-dramă”, iar Robert B. Weide a fost recompensat cu DGA Award pentru regia unui episod al serialului „Curb Your Enthusiasm”, la secţiunea „cel mai bun serial-comedie”.