Regizorul producţiei „Top Gun” s-a sinucis din cauza unei boli cumplite

Celebrul regizor de la Hollywood, Tony Scott, s-a sinucis după ce aflase că suferă de cancer la creier şi că acesta nu putea fi operat. Prin gestul său tragic, el a vrut să îşi scutească familia de durerea de a-l vedea chinuindu-se şi murind lent.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 20:14
Regizorul producţiei „Top Gun” s-a sinucis din cauza unei boli cumplite

Tony Scott, regizorul celebrului film Top Gun, s-a sinucis duminică. Avea 68 de ani şi aflase că suferă de cancer la creier şi că medicii nu mai puteau face nimic pentru el ca să îl salveze. El a vrut astfel să îşi cruţe familia de suferinţă psihică şi a ales sinuciderea, aruncându-se de pe Podul Vincent Thomas, după ce a lăsat un bilet prin care şi-a explicat gestul, informează ABC News pe site-ul său.

Cu câteva săptămâni înaintea sinuciderii, mai precis pe 23 iulie, Scott fusese fotografiat când pleca dintr-un restaurant  din Beverly Hills. Pe faţă i se citea o oarecare tristeţe, chiar suferinţă. La începutul verii, fusese internat în spital şi le spusese prietenilor săi că făcuse o operaţie la şold. Ei ştiau însă că suferea de cancer şi au bănuit că boala se acutizase.

„Nu era deprimat, a fost un tip minunat”, a declarat o sursă apropiată familiei pentru publicaţia New York Post. „El a avut cancer, dar se vindecase într-o perioadă. Apoi a recidivat. Nu avea probleme nici cu banii, nici în căsnicie”, a spus o altă sursă. Îndrăgitul regizor care a regizat filmele Top Gun, Beverly Hills, Enemy Of The State era fratele mai mic al regizorului Ridley Scott.

Când s-a aruncat de pe pod, a căzut la câţiva metri de o barca de croazieră, duminică,  în jurul orei 12:30, îngrozindu-i pe turiştii care au văzut scena sinuciderii. „A căzut chiar lângă barca noastră de agrement,  iar mulți dintre noi au văzut totul,” a declarat un martor, care era pe un vas de croazieră în apropierea portului din Los Angeles, scrie TMZ.

Cadavrul lui Scott a fost recuperat din apă în jurul orei 3 după-amiază. Poliţiştii au găsit în maşina sa, Toyota Prius, parcată pe pod, o listă cu nume şi numere de telefon, inclusiv cu numărul soţiei sale, astfel încât familia şi prietenii să fie informaţi despre moartea lui. În biroul lui s-a descoperit mai târziu şi un bilet de adio, al cărui conţinut nu a fost însă dezvăluit, după dorinţa familiei, care a cerut discreţie totală deocamdată.

O autopsie este încurs, iar rezultatele acesteia se vor da publicităţii în zilelele următoare, mai scrie presa americană.

Moartea inopinată a regizorului a bulversat Hollywood-ul, dar şi pe admiratorii lui. Scott lasă în urmă doi băieţi, gemeni şi pe soţia sa, Donna, fotomodel şi actriţă care a apărut într-unele dintre filmele sale.