Regretabila confuzie Budapesta – Bucureşti revine! New York Times a anunţat că Papa Francisc a vizitat România în loc de Ungaria. Ministrul maghiar al Justiţiei a luat foc: „Budapesta nu este Bucureşti”

Celebra publicaţie New York Times a titrat că Papa Francisc a vizitat România, în loc de Ungaria, după ce jurnaliştii au confundat capitalele celor două state.

13 sept. 2021, 16:21
Regretabila confuzie Budapesta – Bucureşti revine! New York Times a anunţat că Papa Francisc a vizitat România în loc de Ungaria. Ministrul maghiar al Justiţiei a luat foc: „Budapesta nu este Bucureşti”

Regretabila confuzie Budapesta – Bucureşti revine! Papa Francisc a întreprins, pe 12 septembrie 2021, o vizită de aproximativ şase ore la Budapesta, prima după ce Suveranul Pontif a suferit o intervenţie chirurgicală.

Papa Francisc a făcut duminică o vizită de șapte ore în România”, a anunţat New York Times pe Facebook.

Greșeala a fost adusă la cunoștința ministrului Justiției din Ungaria, Judit Varga, care a sancţionat dur greşeala publicaţiei americane.

Citeste si Ţara cu peste 100 de milioane de locuitori, care abia a intrat în 2014. Creştinii calculează aici diferit anul naşterii lui Iisus

Budapesta nu este București. Dacă cineva va dori să se refere în viitor la New York Times ca la o sursă credibilă de informații, să nu uităm că potrivit paginii de Facebook a acestei publicații, pagină cu 17 milioane (!) de urmăritori, Papa Francisc a fost ieri în România. Și asta nu e o glumă!„, a scris ministrul pe Facebook.

Greşeala a fost corectată de jurnaliştii de la New York Times după 14 ore.

Confuzia dintre București și Budapesta este una frecventă. Michael Jackson a fost cel care a comis-o prima dată. În timpul unui concert la București în anii 90, regele pop-ului a strigat în microfon:

It’s great to be here in Budapest!” (E grozav să mă aflu aici, în Budapesta!)

Citeste si Un model brazilian s-a căsătorit cu ea însăşi în numele iubirii de sine: „Bărbații au dificultăți în a fi loiali. Eu nu voi divorţa niciodată de mine”

În timpul primului său concert susţinut la București, Lenny Kravitz a ținut un discurs în faţa celor 15.000 de spectatori, convins tot timpul că se afla la Budapesta. Au urmat Metallica, Iron Maiden și Ozzy Osbourne.

Dar, probabil, cea mai regretabilă eroare le aparține fanilor Atletico Bilbao. În 2012, 400 de fani au mers la Budapesta pentru a-și susține echipa favorită la Euro 2012. Doar că meciul avea loc… la București. Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, echipa lor a și pierdut cu 3-0 în fața lui Atletico Madrid.

În iunie 2021, cu prilejul Euro 2020, UEFA a scris pe pagina de Twitter a competiției: „Primul meci al zilei, Ungaria versus Portugalia, la București„. Eroarea a fost corectată după aproximativ un sfert de oră, partida având loc pe ”Pușkaș Arena” din Budapesta.