”Regula de zece secunde” care te va ajuta să te ridici din pat mult mai ușor într-o dimineață friguroasă. Trebuie neapărat să o încerci

Sezonul rece și-a intrat în drepturi, iar diminețile au devenit din ce în ce mai friguroase. Recent, un expert în somn a dezvăluit care este secretul care te va ajuta să te trezești repede și ușor în diminețile reci de iarnă.

29 nov. 2022, 12:21
”Regula de zece secunde” care te va ajuta să te ridici din pat mult mai ușor într-o dimineață friguroasă. Trebuie neapărat să o încerci

”Regula de zece secunde” care te va ajuta să te ridici din pat mult mai ușor într-o dimineață friguroasă. Trezitul de dimineață nu este tocmai ușor, iar atunci când vine frigul acest lucru devine și mai dificil.

Citește și Val de aer polar în România. Ninsori şi viscol de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Cum va fi vremea la parada de Ziua Naţională a României

În acest sens, expertul în somn, Martin Seeley, a venit cu o soluție salvatoare, care te va ajuta să te ridici mult mai ușor din pat în diminețile reci, în doar zece secunde.

Regula de zece secunde

Expertul în somn spune că ”regula de zece secunde”, este esențială pentru cei care vor să fie cât mai productivi în diminețile friguroase și le recomandă ca după ce a sunat alarma să nu se ridice imediat din pat și să stea timp de 10 secunde întinși.

După ce au trecut cele 10 secunde, expertul în somn le recomandă să își ia niște haine călduroase precum un halat de casă și să meargă direct la baie, pentru un duș fierbinte.

El spune că dușul fierbinte este o metodă foarte utilă prin care poți să te încălzești foarte repede și care reglează temperatura corpului, menținând astfel căldura pentru mai multă vreme.

Însă, această regulă nu este singurul secret pe care expertul în somn l-a scos la iveală sunt multe alte trucuri care te vor ajuta să înfrunți cu ușurință temperaturile scăzute din timpul iernii.

Martin Seeley îți recomandă ca atunci când mergi la somn să te îmbraci bine, deoarece dacă nu ai suficiente straturi de haine pe tine, vei fi mai sensibili la frig și există riscul să te trezești în mijlocul nopții din cauza senzației de frig.

“Dacă mergeți la culcare cu doar câteva articole de îmbrăcăminte pe voi, sau chiar cu niciunul, corpul dumneavoastră va fi mai sensibil la senzația de frig, deoarece nu îi oferiți nicio protecție.

Acest lucru, la rândul său, ar putea duce la un somn deranjat și s-ar putea să vă treziți de mai multe ori în timpul nopții din cauza frigului, ceea ce vă va face diminețile și mai dificile (…).

Pijamalele ușoare termice sunt cea mai bună opțiune pentru un somn cald, dar confortabil”, a spus Martin Seeley, CEO al MattressNextDay, potrivit The Mirror.

Citește și Fresh-ul de portocale, o alegere bună pentru sănătatea noastră? Specialiștii trag semnalul de alarmă: ”Simplul fapt că sună sănătos nu înseamnă că e”