Reguli de etichetă la interviul de angajare

Nu e greu să convingi la un interviu, mai ales dacă te bucuri de un bagaj consistent de încredere şi calm, dar ce faci când varianta clasică este înlocuită cu ceva mai… modern? Nu da bir cu fugiţii, te învăţam noi cum să faci faţă marii confruntări.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 11:40
Reguli de etichetă la interviul de angajare

Mai nou, foarte multe companii recrutează angajaţi în urma unor interviuri care mai de care mai originale şi mai… complicate: interviu colectiv, interviu cu juriu, interviu la masă şi multe asemenea. Cum orice este nou pune probleme la început, iată un mic ghid de etichetă, ca să ştii cu ce se “mănâncă” toate chestiile astea.

Toţi pentru unul…

Interviul colectiv este interactiv şi foarte dinamic, iar companiile care aleg aceasta variantă o fac pentru că au nevoie de o persoană care să se descurce foarte bine la negocieri, care să fie un bun orator. Angajatorul va căuta să vadă cum te integrezi în grup, dar şi cum te evidenţiezi faţă de ceilalţi concurenţi. Ai grijă la extreme: nu sta într-un colţ, ascultând şi observându-i în tăcere pe ceilalţi, dar nici nu te băga peste toţi, nelăsându-i să-şi exprime punctele de vedere. Angajatorul nu este interesat să te vadă strălucind în timp ce-i pui pe toţi la punct, ci vrea să observe mai ales empatia manifestată faţă colegii tăi de discuţie, flexibilitatea, uşurinţa cu care te faci plăcută si remarcată.

Faux pas: evită limbajul prea familiar. Chiar dacă sunteţi un grup mare, nu înseamnă că discuţia dintre voi este una lejeră. Ai grijă la dicţie şi nu renunţă la atitudinea de profesionist.

Citeşte restul articolului pe Cosmopolitan.ro.