Reguli de Paşte 2021. Ce trebuie să ştie toţi românii care vor să petreacă minivcanţa de sărbători departe de casă. Anunţul făcut de MAI

Românii care vor să petreacă minivacanţa de Paşte şi 1 mai la malul mării trebuie să ţină cont de mai multe reguli.

07 apr. 2021, 12:03
Reguli de Paşte 2021. Ce trebuie să ştie toţi românii care vor să petreacă minivcanţa de sărbători departe de casă. Anunţul făcut de MAI

Reguli de Paşte 2021. Oamenii sunt obligaţi să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie în magazine și pe terase și să intre în camere la ora 20.

Reguli de Paşte 2021. Ce trebuie să ştie toţi românii care vor să petreacă minivcanţa de sărbători departe de casă. Anunţul făcut de MAI

Totuşi, în noaptea de Înviere, cei care merg la slujbă pot rămâne afară până la ora 02.00.

„Legea n-o negociem cu nimeni. Sănătatea e mai importantă decât orice. Azi, când vorbim, există o oră la care aceste activități ale agenților economici trebuie să înceteze.

Pentru Paște avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiții de securitate și sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliția Română, Jandarmeria Română, și nu altele”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Citeşte şi: Zile libere 2021. Românii au şi în acest an parte de minivacanţă de Paşte. Ce avantaje are această categoria de angajaţi în primăvara aceasta!

În Capitală, potrivit unor surse:

-Credincioșii nu vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși din case după ora 20:00.
-Prima parte a slujbei de Înviere se va desfășura afară, iar ce-a de-a două parte în interior.
-În interiorul bisericii nu se va limita numărul de persoane.
-Masca rămâne obligatorie, atât în interiorul bisericii cât și afară.
-Preoții care au avut discuția cu Alin Stoica și-ar dori că slujba să se încheie la ora 4:00 dimineața
Raed Arafat susține că este posibil ca numărul de cazuri de Covid-19 să mai crească în România, însă autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a împiedica un lockdown total. Șeful DSU a spus la Digi24 că în ceea ce privește Paștele de anul acesta, nimeni nu dorește limitarea drepturilor la activitatea religioasă, însă e devreme pentru a ști cum vor fi sărbătorile.

„Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU.

Citeşte şi: Masă Paşte 2021. În ce condiţii stăm alături de familie. Precizări oficiale