Reguli noi în aeroport! Lucrul care va fi strict interzis în bagaje. Toți pasagerii trebuie să știe ce se schimbă de la 1 septembrie

Dacă te pregătești pentru o călătorie cu avionul, trebuie să știi că există o serie de reguli care trebuie respectate cu sfințenie, mai ales atunci când vine vorba de bagajul dumneavoastră. Iată ce modificării vor intra in vigoare începând cu data de 1 septembrie.
Alina Costache
22 aug. 2024, 09:23
Reguli noi în aeroport! Lucrul care va fi strict interzis în bagaje. Toți pasagerii trebuie să știe ce se schimbă de la 1 septembrie
Reguli noi în aeroport! Lucrul care va fi strict interzis în bagaje. Toți pasagerii trebuie să știe ce se schimbă de la 1 septembrie

Reguli noi pentru pasageri! Începând cu 1 septembrie, regulile privind transportul lichidelor în bagajele de mână vor deveni mai dure pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană, conform informațiilor transmise de dpa și citate de Agerpres.

Pasagerii curselor aeriene vor putea transporta lichide doar în recipiente cu un volum maxim de 100 mililitri. Toate recipientele vor trebui împachetate într-o singură pungă de plastic transparentă, cu un volum total de maximum 1 litru.

Citește și: Cod Rutier 2025. Noile reguli menite să reducă numărul de şoferi vitezomani

Aceste reguli stricte, introduse inițial în 2006, au fost relaxate temporar pe unele aeroporturi germane care utilizau scanere de tomografie computerizată (TC). Totuși, oficialii Uniunii Europene și-au exprimat îndoielile cu privire la fiabilitatea acestor scanere, ceea ce a dus la revenirea la regulile mai stricte.

Motivul pentru care există aceste reguli stricte

Deși scanerele noi permit păstrarea recipientelor cu lichide în interiorul bagajelor la punctele de control, pe aeroporturile dotate cu scanere convenționale, pasagerii vor trebui în continuare să scoată lichidele și dispozitivele electronice pentru verificare separată.

Excepțiile de la aceste reguli rămân aceleași: medicamentele și hrana lichidă pentru bebeluși vor putea fi transportate fără restricții speciale.

Aceste măsuri sunt parte dintr-un efort continuu de a îmbunătăți securitatea pe aeroporturile din UE, protejând pasagerii în fața potențialelor amenințări.

Taxa pe care o plătesc pasagerii care aterizează în România

Taxa de 1 euro pentru pasagerii care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Suma ar putea fi inclusă în taxa de aeroport iar banii ar urma să ajungă într-un fond de garantare pentru biletele de avion. Aceștia vor fi folosiți în cazul în care compania aeriană, care operează în România, are probleme financiare.

Constituirea unor fonduri de garantare, înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Turism în subordinea primului ministru, creşterea bugetului de promovare a companiilor româneşti la târgurile internaţionale de profil, reglementarea situaţiei Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor, precum şi promovarea turismului autohton pe piaţa internă se numără printre priorităţile pe care Alin Burcea, noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), le are în actualul său mandat.

Citește și: Noi reguli în școli pentru evaluarea elevilor. „Mă tem că s-a pus carul înaintea boilor. Avem hârtii, nu și standarde”

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Gigantul din Grecia care va face o investiție majoră în România. Se va deschide o nouă fabrică
Capital.ro
România a pierdut o mare actriță. A fost o adevărată stea. Românii nu o pot uita
Playtech.ro
Cum obții despăgubiri pentru chiriașii care ți-au distrus locuința. Ce șanse ai să-ți repari apartamentul sau casa
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Ce lider PSD se opune ca Lia Olguța Vasilescu să devină premier - SURSE
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Capcană pentru pensionari. Mica recalculare are rezultate zero
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Carambol pe Autostrada Soarelui. Șase mașini au fost implicate într-un accident grav în zona Dragalina
Cancan.ro
Ireal câți mici a mâncat Piedone la o singură masă, într-un restaurant din Regie: Șeful ANPC a stabilit un record greu de egalat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Legenda de care România s-a despărțit. Nu se mai naște altul ca el. Românii nu-l pot uita
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici