Reguli noi în fotbal. Cartonaş galben pentru scuipat pe teren

Jucătorii ar putea fi avertizaţi cu cartonaş galben pentru scuipat pe teren, atunci când meciurile vor reveni, în condiţiile în care experţii avertizează că saliva este printre cei mai importanţi factori de răspândire a noului coronavirus.

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 09:55
Reguli noi în fotbal. Cartonaş galben pentru scuipat pe teren

Arbitrii ar putea fi obligaţi să avertizeze cu cartonaş galben jucătorii care scuipă pe teren din cauza pericolului de răspândire a noului coronavirus prin salivă, se arată într-un proiect al Comitetului Medical al FIFA.

Pe lângă alte îngrijorări privind reluarea activităţii fotbalistice, scuipatul ar putea fi interzis, deoarece COVID 19 ar rezista în salivă câteva ore, astfel încât terenul ar deveni un adevărat pericol de infectare.

În condiţiile în care majoritatea  campionatelor se pregătesc să reia meciurile, cu sau fără spectatori, autorităţile pregătesc măsuri noi care să protejeze jucătorii.

„Acesta este un obicei destul de răspândit printre fotbalişti, dar este foarte neigienic, Deci, când meciurile vor reîncepe, va trebui să evităm pe cât posibil acest obicei. Întrebarea este dacă şi cum vom putea realiza asta, poate să se acorde cartonaş galben”, a declarat Michel D’Hooge, preşedintele Comitetului Medical al FIFA.

Citeşte şi: Gigi Becali crede în teoria conspiraţiei. „Când mor oamenii se spune hai, mă, bagă şi covid acolo! Au băgat coronavirus la morgă!”