Reguli noi pentru şoferii Uber: Atestat profesional, bon fiscal şi cazier curat

Şoferii care îşi câştigă pâinea prin intermediul aplicaţiilor de ridesharing, precum Uber, se confruntă cu noi reguli de participare la piaţă, în conformitate cu propunerea legislativă privind activităţile de transport alternativ cu un vehicul cu şofer „VTS” – care se apropie cu repeziciune de aprobarea Senatului.

RomaniaTV.net
18 mart. 2019, 15:45
Reguli noi pentru şoferii Uber: Atestat profesional, bon fiscal şi cazier curat

Propunerea legislativă iniţiată de senatorul PSD Ionel-Daniel Butunoi şi semnată de un grup de parlamentari PSD, ALDE şi PNL vrea să creeze un cadru legal pentru autorizarea, organizarea şi controlul serviciilor de transport alternativ.

Prin urmare, proiectul aduce o serie de reguli pentru firme şi o serie de reguli pentru şoferi. Astfel, şoferii trebuie să aibă un cazier complet curat şi să nu fi avut permisul suspendat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau conducere sub influenţa drogurilor.

În cea mai recentă variantă a proiectului, care a primit deja aviz favorabil de la majoritatea comisiilor din Parlament, cei care operează prin intermediul platformelor de ridesharing vor fi nevoiţi să dea bon fiscal clienţilor.

Mai mult, proiectul obligă şoferii să obţină un certificat de astestare profesională pentru transport de persoane în regim de închiriere.