Regulile de protecţie pentru campania electorală şi votul de la alegerile locale, cerute de Ludovic Orban. Răspunsul lui Nelu Tătaru

Publicat: Vineri, 07 August 2020 18:39 // Actualizat: Vineri, 07 August 2020 18:39 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, ca împreună cu ministrul de Interne şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente să pregătească până săptămâna viitoare setul de reguli de protecţie sanitară care vor trebui aplicate în timpul campaniei electorale şi în timpul desfăşurării votului la alegerile locale 2020.

Foto: Guvernul României

"Domnule ministru Tătaru, împreună cu AEP şi cu Ministerul de Interne vă solicit să pregătiţi setul de reguli pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor pe perioada derulării campaniei electorale şi pe perioada exercitării efective a dreptului de vot. (...)

Solicitarea mea e să avem, luni, marţi, deja, proiectul ca să putem să-l discutăm, pentru că începe campania de strângere de semnături şi trebuie stabilite aceste reguli. Sigur că, în ceea ce ne priveşte pe noi, noi le respectăm şi, deja, le-am impus prin regulă internă, dar ele stabilite.

Să stabilim cum le adoptăm, le adoptăm prin Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente, prin Ordin comun al ministrului Sănătăţii cu ministrul Afacerilor Interne şi AEP sau ca ordin comun, ministrul Sănătăţii cu preşedintele AEP", a declarat Ludovic Orban, vineri, în timpul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a precizat că a început demersurile în acest sens.

Victor Ponta, despre alegerile în vreme de coronavirus. "Va exploda numărul de persoane îmbolnăvite. Orban a ales interesul de partid"

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, la România TV, numărul de infecţii cu noul coronavirus va exploza deoarece autorităţile au decis să organizeze alegerile locale, în detrimentul sănătăţii românilor. Fostul premier a criticat Guvernul PNL pe motiv că "se ocupă de alegeri", iar "cei care se vor îmbolnăvi şi vor muri vor fi victimele directe ale acestei decizii asumate în mod conştient" de premierul Ludovic Orban.

Preşedintele Pro România a avertizat că "se vor îmbolnăvi foarte mulţi oameni".

"Se vor îmbolnăvi foarte mulţi oameni, nu doar politicieni. Alegerile locale sunt alegeri în care vor fi implicaţi cei mai mulţi oameni. Măcar pentru faptul că sunt 3.200 de primari candidaţi, înmulţiţi cu 7-8 partide. 40.000 de consilieri, avem 18.500 de secţii de vot în care vor fi 15-20 de persoane. Câteva sute de mii de oameni sunt implicate activ în toată această perioadă în campanie, strângere de semnături, dosare.

Este evident. S-a văzut şi în celelalte ţări unde s-au făcut alegeri că după acest demers va exploda numărul de persoane îmbolnăvite. Aici nu mai e vorba de vreo greşeală, de vreun accident", a precizat Ponta.

BILANŢ coronavirus 7 august România. 1.378 cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore. Un nou record de decese şi pacienţi la ATI

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H