Victor Ponta, despre alegerile în vreme de coronavirus. „Va exploda numărul de persoane îmbolnăvite. Orban a ales interesul de partid”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, luni, la România TV, numărul de infecţii cu noul coronavirus va exploza deoarece autorităţile au decis să organizeze alegerile locale, în detrimentul sănătăţii românilor. Fostul premier a criticat Guvernul PNL pe motiv că "se ocupă de alegeri", iar "cei care se vor îmbolnăvi şi vor muri vor fi victimele directe ale acestei decizii asumate în mod conştient" de premierul Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 15:50
Victor Ponta, despre alegerile în vreme de coronavirus. „Va exploda numărul de persoane îmbolnăvite. Orban a ales interesul de partid”

Întrebat despre decizia prefectului Capitalei de a pleca în concediu, în contextul creşterii numărului de infecţii cu COVID-19, Victor Ponta a explicat că nu îl miră faptul că „a fost prefectul în concediu pentru că în această perioadă Guvernul se ocupă de alegeri”.

„Orice om normal zicea că cu 1.200 de oameni îmbolnăviţi pe zi, cu atâţia morţi, cum să faci alegeri? Am văzut că a scăzut numărul de îmbolnăvite. Păi dacă de la 24.000 de teste, am scăzut la 8.000 de teste, normal că a scăzut şi numărul de persoane îmbolnăvite.

Cred că e o guvernare care are alte priorităţi decât au românii. Cu siguranţă vor fi alegeri. S-a decis acest lucru de către domnul Iohannis şi a domnului Orban, cu sprijinul domnului Ciolacu care a şi semnat legea în Parlament”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Victor Ponta: „Exclud varianta oricărui protocol de colaborare cu PSD la alegerile locale”

Preşedintele Pro România a avertizat că „se vor îmbolnăvi foarte mulţi oameni”.

„Se vor îmbolnăvi foarte mulţi oameni, nu doar politicieni. Alegerile locale sunt alegeri în care vor fi implicaţi cei mai mulţi oameni. Măcar pentru faptul că sunt 3.200 de primari candidaţi, înmulţiţi cu 7-8 partide. 40.000 de consilieri, avem 18.500 de secţii de vot în care vor fi 15-20 de persoane. Câteva sute de mii de oameni sunt implicate activ în toată această perioadă în campanie, strângere de semnături, dosare.

Este evident. S-a văzut şi în celelalte ţări unde s-au făcut alegeri că după acest demers va exploda numărul de persoane îmbolnăvite. Aici nu mai e vorba de vreo greşeală, de vreun accident”, a precizat Ponta.

Victor Ponta a amintit că a plecat din funcţia de premier în urma incendiului din clubul Colectiv, soldat cu moartea a 64 de tineri.

„Am plecat din funcţie în urma unui accident tragic care nu avea legătură cu activitatea Guvernului, dar a fost ceva neprevăzut.

Domnul Orban a ales clar, între sănătatea oamenilor şi interesul de partid, a ales interesul de partid. Cei care se vor îmbolnăvi şi vor muri vor fi victimele directe ale acestei decizii asumate în mod conştient de domnului Orban”, a conchis liderul Pro România. 

Victor Ponta: „Sistemul de sănătate e mai rău ca în luna februarie”. Cele trei mari probleme semnalate de liderul PRO România