Regulile în cazul slujbelor religioase, relaxate de Guvern. Linguriţa folosită la împărtăşanie trebuie DEZINFECTATĂ

Guvernul a relaxat regulile privind slujbele religioase. Numărul credincioşilor care pot participa la slujbe religioase în interiorul lăcaşurilor de cult a fost mărit la 16. De asemenea, s-a renunţat la prevederea că împărtăşania se face doar cu obiecte de unică folosinţă, însă linguriţa pentru împărtăşanie va trebui dezinfectată după fiecare utilizare.

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 07:22
Regulile în cazul slujbelor religioase, relaxate de Guvern. Linguriţa folosită la împărtăşanie trebuie DEZINFECTATĂ

Noile reguli în cazul slujbelor religioase au fost publicate în Monitorul Oficial. Guvernul a modificat ordinul iniţial care reglementa activitatea slujbelor religioase în România, pe durata stării de alertă, conform Digi24.

Câte persoane pot participa la nuntă în timpul stării de alertă

Astfel, a fost mărit la 16 numărul participanților la slujbele religioase private care sunt oficiate în interiorul bisericii. Este vorba despre căsătorii, botezuri şi înmormântări.

IPS Teodosie împărtăşeşte copiii cu aceeaşi linguriţă! Preoţii sfidează recomandările Institutului de Sănătate Publică – FOTO

De asemenea, portul măştii de protecţie este obligatoriu în biserică. Între credincioşii care asistă la slujbă trebuie păstrată o distanţă de cel puţin doi metri sau un spaţiu personal de patru metri pătraţi. Iniţial, era vorba despre opt metri.

Linguriţa pentru împărtăşit trebuie dezinfectată

În privința împărtășaniei a fost introdusă următoarea reglementare:

„În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare”.

Autoriţăţile au propus iniţial ca împărtăşania să se facă cu obiecte de unică folosinţă, însă Biserica Ortodoxă a atras atenţia Guvernfului că nu poate schimba canoanele bisericeşti. BOR a decis că, pentru moment, să nu mai facă împărtăşania după slujbă, la comun cu credincioşii. 

ÎPS Daniel nu vrea să renunţe la practica veche „de aproape nouă secole” a împărtăşirii cu aceeaşi linguriţă. Ce propune patriarhul


loading...