Reîncepe programul „DiscoverEU”. Care sunt condiţiile ca să poţi călători GRATIS prin toată Europa

Începând cu data de 11 octombrie 2022 reîncepe programul DiscoverEU, care permite tinerilor de 18 ani să călătorească gratuit cu trenul în toată Europa.

15 sept. 2022, 11:34
Reîncepe programul „DiscoverEU”. Care sunt condiţiile ca să poţi călători GRATIS prin toată Europa

Reîncepe programul „DiscoverEU”. Acesta a fost lansat în iunie 2018 şi este o acțiune a programului Erasmus+ care oferă tinerilor posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare.

Reîncepe programul „DiscoverEU. Tinerii pot călători GRATIS în Europa

Citeşte şi Facultatea din România din care aproape niciun absolvent nu rămâne șomer

Peste 165.000 de tineri au beneficiat de avantajele programului DiscoverEU de la lansarea acestuia. Următoarele înscrieri vor începe marţi, 11 octombrie 2022, la ora 12:00 (CEST) și se încheie marți, 25 octombrie 2022, la ora 12:00 (CEST), scrie europa.eu.

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru a te putea înscrie

să te fi născut între 1 ianuarie 2004 (inclusiv) și 31 decembrie 2004 (inclusiv)

să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere

să fii cetățean sau rezident legal pe termen lung* într-una din următoarele țări:

– unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM) sau

– una din țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia. 

Următorul pas este să răspunzi la un set de întrebări (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup). Dacă ești selectat, poți călători gratis în Europa, cu trenul, pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024.

De asemenea, poți merge în călătorie singur sau poți forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Odată selectat, agențiile naționale Erasmus+ te vor ajuta să înveți și să-ți creezi conexiuni, organizând reuniuni pentru pregătirea călătoriei și întâlniri între participanți, mai arată europa.eu.

Citeşte şi 10.000 de euro pentru tinerii din România. Guvernul a stabilit condițiile pentru acordarea creditului