Relaxare restricţii în Capitală. Nicuşor Dan: Să mai aşteptăm câteva zile

Relaxare restricţii în Capitală. Nicuşor Dan atrage atenția că trebuie să mai așteptăm câteva zile până la o eventuală a restricțiilor în București. Reamintim că rata de infectare a scăzut sub trei la mia de locuitori în Capitală.

21 ian. 2021, 12:25
Relaxare restricţii în Capitală. Nicuşor Dan: Să mai aşteptăm câteva zile
Relaxare restricţii în Capitală. Nicuşor Dan: Să mai aşteptăm câteva zile

UPDATE. Nicuşor Dan s-a răzgândit şi spune că este pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei Traian Berbeceanu cu privire la relaxarea restricţiilor legate de COVID-19 în Bucureşti.

„Sunt pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei în privinţa relaxării restricţiilor legate de COVID-19. Suntem amândoi membri în Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi acolo, împreună cu specialiştii, vom lua curând decizia oficială.

Îmi doresc să relaxăm cât mai repede restricţiile şi, în acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm pe cât posibil că nu ne întoarcem în scenariul negativ. Bucureştenii (inclusiv oamenii din domeniul educaţiei, culturii, HORECA etc) vor predictibilitate şi trebuie să ne străduim să oferim asta”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook.

Relaxare restricţii în Capitală. Primarul general al Capitalei spune că o eventuală relaxare a restricțiilor în București va fi analizată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Relaxare restricţii în Capitală. Nicuşor Dan: Să mai așteptăm câteva zile, ca să vedem că această situație se stabilizează

„În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt niște cifre pe care mă uit în fiecare dimineață, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună și jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat.

Când am început mandatul la sfârșit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă și chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măștii și atitudinea bucureștenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuție în comitetul municipal pe situația asta și o să vedeți decizia pe care o să o luăm.

Să mai așteptăm câteva zile, ca să vedem că această situație se stabilizează. Așa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi și acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi”, spune la RFI primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan spune că se va vaccina anti-Covid-19: „Sigur, când o să-mi vină rândul, mă vaccinez, da”.

Citeşte şi Restaurantele din București se pot redeschide cu o condiție. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Traian Berbeceanu anunţă că sâmbătă se deschid restaurantele în Capitală

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunţat că noile măsuri vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a spus Traian Berbeceanu la Digi24.