Relaxarea restricțiilor anti-Covid se amână în Marea Britanie pentru încă o lună

Vești proaste pentru românii din Marea Britanie! Ridicarea restricțiilor a fost amânată până după data de 21 iunie. Sursele guvernamentale au spus că cele mai multe reguli vor rămâne în vigoare timp de patru săptămâni după această dată.

14 iun. 2021, 09:19
Relaxarea restricțiilor anti-Covid se amână în Marea Britanie pentru încă o lună

Ridicarea restricțiilor a fost amânată în Marea Britanie până după data de 21 iunie. Sursele guvernamentale au spus că cele mai multe reguli vor rămâne în vigoare timp de patru săptămâni după această dată.

Acest lucru înseamnă că vor rămâne închise cluburile de noapte iar oamenii vor fi încurajați să muncească de acasă, acolo unde este posibil.

Premierul Boris Johnson este așteptat luni să confirme amânarea relaxării într-o conferință de presă.

Prelungirea lockdownului va fi supusă votului Parlamentului și ar putea declanșa proteste ale conservatorilor, scrie BBC.

Creșterea numărului de infecții din Marea Britanie este cauzată de varianta Delta a coronavirusului, identificată pentru prima dată în India și se transmite cu aproximativ 60% mai repede decât varianta britanică. În acest moment, aproximativ 90% din infecțiile detectate în Marea Britanie sunt cu varianta Delta.

Duminică, Marea Britanie a înregistrat 7.490 de noi cazuri Covid-19 și opt decese. Media de șapte zile pentru cazurile din Marea Britanie a crescut cu 49% comparativ cu intervalul anterior.