RELU FENECHIU: Dacă nu aş fi fost condamnat, CRIN ANTONESCU era candidatul la Preşedinţie

Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, a declarat că, dacă nu era condamnat, USL nu s-ar fi rupt, iar candidatul la Preşedinţia României ar fi fost Crin Antonescu.

13 oct. 2014, 14:14
RELU FENECHIU: Dacă nu aş fi fost condamnat, CRIN ANTONESCU era candidatul la Preşedinţie

Relu Fenechiu spune, într-un interviu, pentru ziaruldeiasi.ro, că de ruperea USl se fac vinovaţi atât cei din PSD cât şi cei din PNL.

„Cei din PSD doreau să decidă tot, de cele mai multe ori prin desconsiderarea partenerului. Cei din PNL, în loc să pună piciorul în prag şi să ceară partenerului corectitudine, încercau şi ei firave lovituri sub centură. Atât timp cât am avut un cuvânt de spus, l-am spus răspicat şi chiar am reuşit să păstrez corabia pe linie de plutire. Dacă nu aş fi fost condamnat, sunt convins că astăzi USL încă exista şi Crin Antonescu era candidatul pentru preşedinţie. Nu am pretenţia că pot aprecia dacă era mai bine sau mai rău, dar, cu siguranţă, era mai corect faţă de cei care ne-au votat în 2012 cu o asemenea majoritate”, a spus Fenechiu.

Deşi consideră că destrămarea USL nu a fost cea mai fericită alegere, Fenechiu a apreciat că fuziunea cu PDL pentru realizarea unei forţe politice puternice şi unice de dreapta a fost o decizie înţeleaptă.

CITEŞTE ŞI RELU FENECHIU povesteşte despre viaţa la închisoare. Cum decurge o zi şi la ce lucrează în spatele gratiilor

„Pe Klaus Iohannis îl cunosc prea puţin pentru a face aprecieri cu privire la calităţile sale de lider politic. În puţinul timp în care am interacţionat, mi-a făcut o impresie foarte bună. Dacă nu m-am înşelat în privinţa lui, poate fi o soluţie de viitor. Problema este că viitorul PNL nu se poate rezuma la Klaus Iohannis. Dumnealui, dacă ajunge sau nu preşedinte, rămâne o persoană cu o ţinută politică de prim rang. Problema cred că o reprezintă oamenii care sunt astăzi în prim-planul scenei liberale.

A trecut vremea când circul politic aducea voturi. „România lucrului bine făcut” este un mesaj care se i se potriveşte lui Iohannis şi se potriveşte foarte bine şi liberalismului, dar în jurul lui trebuie să se găsească oameni care au realizat în viaţa lor lucruri bune şi să fie percepuţi ca atare, oameni care, prin ceea ce au făcut, să convingă că pot face în continuare treabă bună”, a declarat Relu Fenechiu.

Întrebat cum apreciază  înlocuirea cu Klaus Iohannis a lui Crin Antonescu în postura de candidat liberal la preşedinţie, Fenechiu a spus: „Decizia ca domnul Klaus Iohannis să fie candidatul PNL i-a aparţinut lui Crin Antonescu. Nu vom şti niciodată dacă a fost o alegere bună sau nu. Dacă va câştiga preşedinţia, toată lumea va spune că a fost o decizie bună, iar dacă o va pierde, vor fi unii care vor spune că, dacă ar fi candidat Crin Antonescu, ar fi câştigat.