Relu Fenechiu nu vrea să plătească prejudiciul. Fostul ministru îşi vrea transformatoarele înapoi

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, nu vrea să achite prejudiciul de 5,7 milioane de lei din dosarul "Transformatorul", în care execută cinci ani de închisoare, până nu i se restituie marfa vândută ilegal către SC Servicii Energetice Moldova SA. Mai exact, Fenechiu sustine ca va plati prejudiciul in momentul in care îi vor fi restituite transformatoarele si piesele componente.

25 ian. 2016, 08:27
Relu Fenechiu nu vrea să plătească prejudiciul. Fostul ministru îşi vrea transformatoarele înapoi

Relu Fenechiu nu vrea sa plateasca prejudiciul din Dosarul Transformatorul până în momentul in care SC Servicii Energetice Moldova SA ii va restitui transformatoarele si piesele componente, scrie bzi.ro

Rationamentul explicat de Relu Fenechiu in contestatiile pe care le-a depus pe rolul instantelor de judecata din Iasi si din Bacau este urmatorul: Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat tranzactiile dintre firmele liberalului si Electrica Moldova SA si acum acesta vrea ca partile sa fie repuse in situatia anterioara.Fenechiu vrea transformatoarele inapoi. In cazul in care nu se poate realiza acest lucru, acesta vrea sa fie redus sau compensat cuantumul sumei pe care trebuie sa o plateasca catre SC Servicii Energetice Moldova SA.

Intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Bacau, Relu Fenechiu a solicitat efectuarea a doua expertize, tehnica si contabila, prin care incearca sa scape de plata prejudiciului.

Instanta penala a solutionat in mod eronat latura civila a cauzei, in sensul ca, desi s-au considerat nule o serie de facturi care ar fi afectat raporturi comerciale, care in aprecierea instantei penale au fost incheiate fraudulos intre societatile fata de care a operat cesiunea de creanta si parata SC Servicii Energetice Moldova SA, totusi instanta nu le-a anulat in dispozitiv. Prin urmare, SC Servicii Energetice Moldova SA a primit bunurile care au formulat obiectul acestor facturi, cu care a ramas in patrimoniu si o parte au fost utilizate in activitatea curenta, iar pe de alta parte, parata (SC Servicii Energetice Moldova SA – n.r.) incaseaza si contravaloarea bunurilor de la reclamanti (Fenechiu si locotenentii sai – n.r.)„, a declarat Relu Fenechiu.

Expertii au sustinut ca SC Servicii Energetice Moldova SA ar fi vandut componente electrice in valoare de peste 2,1 milioane lei catre alte firme, componente cumparate initial de la firmele liberalului iesean.