Relu Fenechiu vrea să fie psiholog în puşcărie. Îl recomandă „calităţile intelectuale şi studiile superioare”

Primul proces privind regimul de executare a pedepsei, prin care fraţii Fenechiu cer regim deschis sau semideschis, a fost pierdut miercuri. Ce a invocat Relu Fenechiu în cererea adresată instanţei.

17 apr. 2014, 12:59
Relu Fenechiu vrea să fie psiholog în puşcărie. Îl recomandă „calităţile intelectuale şi studiile superioare”

Primele soluţii ale judecătorilor ieşeni în cazul inculpaţilor din dosarul „Transformatorul„, nemul­ţu­­miţi de regimurile de executare, au fost date miuercuri, scrie ziaruldeiasi.ro. Judecătoria Iaşi a res­pins solicitarea lui Lucian Fene­chiu prin care acesta a contestat regimul de executare închis stabilit de jude­cătorul delegat. Fratele său, fostul ministru al Transporturilor şi fostul preşedinte al PNL, Relu Fe­nechiu, aşteaptă şi el o soluţie în acest sens, decizia de miercuri a judecă­torilor nefiind însă încurajatoare pentru el.

Citeşte şi Fratele lui Relu Fenechiu vrea un regim mai blând de detenţie. Vrea să poată ieşi din închisoare

De ce vrea Fenechiu să nu stea după gratii

În ceea ce-i priveşte pe fraţii Fe­nechiu, condamnaţi fiecare la câte cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, regimul de executare a fost stabilit de la finele lunii februarie, luându-se în calcul cuantumul pedepsei primite.

În acţiunile depuse în instanţă, aceştia s-au considerat însă nedrep­tăţiţi. Relu Fenechiu a prezentat o serie de motive pentru care, din punctul său de vedere, ar trebui în­cadrat la regim de executare semideschis. Fostul ministru al Trans­porturilor consideră că a avut, în perioada de când a fost încarcerat, un comportament „exemplar” şi că nu prezintă „niciun risc” pentru ce­lelalte persoane încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. De asemenea, Relu Fene­chiu mai invocă vârsta şi starea de sănătate ca motive pentru schimbarea regimului, precizând şi că este o persoană cu „o carieră bine defi­nită”.

Citeşte şi Relu Fenechiu are un REGIM PREFERENŢIAL în puşcărie. Vezi de ce condiţii beneficiază fostul ministru

„În cazul meu, puteţi constata că se conturează un portret al unui om care, prin maniera de asu­mare a regulilor de detenţie înce­pând chiar din prima lună de detenţie, prin nivelul de educaţie, calităţile intelectuale pe care le am, prezintă o capacitate, disponibilitate şi voinţă pentru reeducare şi reintegrare socială. În plus, dato­rită pregătirii mele profesionale şi a studiilor superioare pe care le-am absolvit, prezint abilităţi care mă recomandă pentru includerea în programe educaţionale, de asistenţă psihologică şi asistenţă so­cială care pot fi desfăşurate într-un regim semideschis”, spune Fenechiu în documentul citat.