Cea mai bună veste de PAŞTE! Medicamentul-minune împotriva coronavirusului va fi produs şi în România

Publicat: Luni, 20 Aprilie 2020 12:27 // Actualizat: Luni, 20 Aprilie 2020 12:36 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanții industriei farmaceutice din țara noastră au anunţat că remdesivir, medicamentul care vindecă de coronavirus inclusiv bolnavii aflați în stare gravă, va fi produs și în România.

Gilead Sciences a făcut publice primele rezultate ale testării antiviralului Remdesivir pe bolnavii de coronavirus. Astfel, starea a peste două treimi din pacienții care au luat parte la studiu s-a îmbunătățit după administrarea medicamentului, făcând remdesivirul cel mai bun remediu la ora actuală pentru infecția cu noul coronavirus.

Laureat Nobel: "COVID-19 a fost scapat dintr-un laborator din Wuhan. A apărut in urma unei tentative de a produce un vaccin anti-SIDA"

"Medicamentul, din câte ştiu, este sub patent, îl poate produce o singură companie în lume, de compania originatoare. Ştiu că mai este o companie în China care a replicat produsul. În caz de nevoie, sigur, îl vom putea produce şi în România. Există proceduri – în caz că nu e destul de la o singură fabrică – sunt proceduri de urgenţă ca şi altor producători să le fie acordat dreptul de a fabrica aceste molecule aflate sub patent. Este o procedură de decădere din drepturi din proprietatea intelectuală", a declarat Dragoş Damian, directorul "Terapia SA" din Cluj-Napoca, cel mai mare producător de medicamente din România, la Digi 24.

Cercetătorii cred că oamenii se pot infecta de mai multe ori cu coronavirus. Ce efecte ar avea, de fapt, vaccinul

"Există vreo patru sau cinci medicamente şi cocktail-uri de medicamente care sunt încercate în studii clinice. În acest moment nu se ştie dacă vreo unul dintre ele este într-adevăr eficient. Pe măsură ce trece timpul, toate medicamentele utilizate în studii clinice pot sau nu să îşi dovedească eficienţa. Sunt 70 de studii clinice la ora actuală în lume pentru medicamente şi vaccinuri. Probabil undeva în vară se va şti exact dacă şi care medicamente sunt eficiente şi dacă pot să înceapă să fie date la foarte mulţi pacienţi", a mai spus Dragoş Damian.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
medicament coronavirus remdesivir tratament coronavirus tratament covid 19
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H