Cercetătorii cred că oamenii se pot infecta de mai multe ori cu coronavirus. Ce efecte ar avea, de fapt, vaccinul

Profesorul Sarah Gilbert, care coordonează echipa cercetătorilor de la Universitatea Oxford ce lucrează la găsirea vaccinului pentru coronavirus, spune că este posibil ca un om să fie infectat cu COVID-19 de mai multe ori, scrie Digi24.

RomaniaTV.net
19 apr. 2020, 19:16
Cercetătorii cred că oamenii se pot infecta de mai multe ori cu coronavirus. Ce efecte ar avea, de fapt, vaccinul

Ea subliniază faptul că o imunitate indusă de vaccin poate dura mai mult decât imunitatea dobândită de cei care au fost deja infectați.

Din ceea ce știm de la alte coronavirusuri care infectează oamenii, imunitatea nu durează foarte mult. De aceea cred că cineva care a avut COVID-19 poate fi din nou infectat în viitor. Nu știm încă despre ce perioadă vorbim, este posibil să fie vorba de câțiva ani”, spune cercetătorul.

Gilbert a explicat diferența dintre imunitatea dată de un vaccin și cea dobândită în urma unei infectări.

Coronavirusurile se pricep să nu lase o amintire clară sistemului imunitar, de aceea se reinfectează oamenii”, explică expertul.

Citeşte şi Laureat Nobel: „COVID-19 a fost scapat dintr-un laborator din Wuhan. A apărut in urma unei tentative de a produce un vaccin anti-SIDA”

Prin intermediul unui vaccin, răspunsul sistemului imunitar ar rămâne alert o perioadă mai lungă de timp, motiv pentru care imunitatea dobândită vaccin ar putea dura mai mult decât cea obţinută prin infectare.

Omul de ştiinţă spune că, pe baza studiilor făcute pe un vaccin pentru MERS, un coronavirus asemănător cu COVID-19, sistemul imunitar a fost pregătit încă timp de un an după vaccinare.