Remedii cu miere şi ingrediente naturale pentru durere în gât

Mierea poate fi folosita in diverse tratamente de infrumusetare si masti homemade, dar si pentru a trata cateva probleme de sanatate.

09 nov. 2015, 08:32
Remedii cu miere şi ingrediente naturale pentru durere în gât

In sezonul rece, poate aparea durerea in gat, ce este de fapt o inflamatie cauzata de infectii virale si bacteriene, cand suferi de raceala sau gripa. Durerea in gat se vindeca rapid daca alegi sa-ti faci un remediu din miere si alte cateva ingrediente complet naturale. Inainte de a consulta un doctor (in cazul in care durerea persista), incerca un astfel de tratament naturist, care se prepara usor si este foarte eficient.

Miere – remediul ideal pentru durerea in gat

Mierea actioneaza ca un antiinflamator, dar contine si enzime care lupta impotriva infectiilor. In plus, are proprietati antibacteriene si antiseptice, pentru a diminua disconfortul si pentru a reduce senzatia neplacuta. Daca nu ai niciun ingredient din lista, alege metoda cea mai simpla: amesteca doua linguri de miere intr-o cana cu apa calduta si bea de cateva ori pe zi. Poti adauga miere in orice bautura, mai ales in ceaiul preferat din plante.

Miere si ghimbir

Ghimbirul actioneaza ca un analgezic, elimina durerea dar are si proprietati antibacteriene si antifungice, fiind astfel un remediu foarte puternic alaturi de miere. Foloseste sucul proaspat extras din radacina de ghimbir, o lingurita de suc la o lingurita de miere. Amesteca bine si consuma lichidul rezultat de cateva ori pe zi, aceasta fiind si o metoda preventiva. Mai poti adauga si suc de lamaie proaspat stors langa ghimbir si miere, pentru un plus de vitamina C.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Cum deosebeşti MIEREA NATURALĂ de cea ARTIFICIALĂ