Remedii de ajutor în caz de sinuzită

O afecțiune pe cât de frecventă, pe atât de dureroasă. Sinuzita poate fi o complicație a virozei sau gripei și este foarte important să fie detectată din prima, pentru a fi pus un diagostic corect. Altfel, boala se poate agrava.

RomaniaTV.net
04 nov. 2016, 11:25
Remedii de ajutor în caz de sinuzită

Din fericire, unele cazuri de sinuzite pot fi ameliorate cu remediile naturiste sau alte metode la-ndemână, care pot reduce simptomele neplăcute ale afecțiunii.

Printre acestea se numără durere şi presiune pe frunte deasupra nasului sau pe faţă deasupra pomeţilor, mucus gros şi decolorat, dureri de cap și senzație puternică de presiune.

Soluții simple de aplicat

Umidifică aerul din cameră, pentru că uscăciunea poate favoriza apariția sinuzitei.Pune pe față un prosop umed şi cald, ca să reduci presiunea locală.

Pune în nas soluţie nazală salină, pentru că aceasta te poate scăpa de mucus. Hidratează-te, ca să subțiezi mucusul și să reduci blocajul sinusurilor. Dormi mai mult, pentru că somnul te ajută să te refaci mai repede, când ai infecție în zona sinusurilor.

Citeşte şi  Sinuzita: 5 tratamente naturiste care au efect garantat

Fă inhalații cu plante

Dau rezultate foarte bune inhalațiile cu muşeţel, coada-şoricelului, mentă, salvie sau lavandă. Aceste plante au efecte antiinflamatoare şi calmante. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 2 litri de apă, s-o torni într-un vas mare, să adaugi plantele, să acoperi capul cu un prosop și să stai cu capul în dreptul vasului, astfel încât să inhalezi aburul vindecător.

Și cataplasme cu hrean

Dă hreanul prin răzătoare, pune-l într-un tifon și așază-l frunte, deasupra nasului. Ține-l cel puțin 15 minute, chiar dacă lăcrimezi. Odată cu lacrimile elimini pe cale nazală și secrețiile care blochează sinusurile. E bine să faci acest tratament cel puțin cinci zile, ca să te bucuri de un efect mai bun.

Cea mai bună plantă care stopează dezvoltarea celulelor canceroase